Logo bloemenkrant.nl
<p>Handige apps om planten te herkennen.</p>

Handige apps om planten te herkennen.

(Foto: PR Groen en planten)

Handige apps om planten te herkennen

Er is niets zo frustrerend als een mooie plant of bloem tegen het lijf lopen zonder te weten welke soort dit is. Met deze vijf apps is die frustratie verleden tijd. Zeker nu iedereen dankzij goedkope mobiele data en eenvoudig glasvezel vergelijken voor thuis overal over razendsnel internet beschikt. De juiste informatie is zo opgezocht. Zeker wanneer je daar een handige app voor gebruikt.

Plantifier

Deze applicatie doet een beroep op andere gebruikers en experts om de juiste naam van een plant of bloem te geven. De gebruiker uploadt een foto met korte beschrijving. Vervolgens komen andere gebruikers te hulp met meer informatie over deze plant. Dit is ook een erg leuke manier om anderen te helpen meer bij te leren over verschillende planten- en bloemensoorten. Wellicht herken jij de makkelijke Petunia in een foto of de verrassende Gerbera. Download de app gratis voor Apple of Android om direct aan de slag te gaan.

Plantnet

Plantnet is ontwikkeld door Franse wetenschappers. Deze applicatie herkent tegenwoordig al meer dan 20.000 plantensoorten. Door een foto te maken of deze in de app te uploaden verschijnt de naam van de plant, samen met wat extra informatie. Ook is het mogelijk voor gebruikers om op een kaart bij te houden waar ze de plant zijn tegengekomen. Deze app is gratis te downloaden voor Apple en Android.

PlantSnap

PlantSnap beschikt niet alleen over een uitgebreide database van bloemen, maar ook bomen, vetplanten, cactussen en paddenstoelen worden door deze applicatie herkent. Daarnaast is het mogelijk om foto’s te bekijken die overal ter wereld gemaakt zijn. Deze app heeft een gratis proefversie, maar als de gebruiker hier langere tijd gebruik van willen maken kan er een maand- of een jaarabonnement afgesloten worden.

PictureThis

PictureThis geeft niet alleen de naam van een bloem of plant, maar ook praktische verzorgingstips en zelfs herinneringen om de plantjes water te geven of een waarschuwing bij een plant die gevoelig is voor ziektes. Zeker voor mensen met een drukke agenda die dit regelmatig vergeten is het erg prettig om een reminder te krijgen. Wat deze app extra leuk maakt, is de mogelijkheid om speciale vondsten te delen met andere plantenliefhebbers. Deze app is zeven dagen gratis uit te proberen.

ObsIdentify

ObsIdentify is een goede gratis app. Hiermee kunnen gebruikers niet alleen bloemen en planten identificeren, maar ook paddenstoelen en dieren. Bij iedere waarneming die wordt opgeslagen wordt een melding doorgestuurd naar Natuurpunt. Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging in Vlaanderen die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur. Hierdoor dragen gebruikers van deze app hun steentje bij aan bescherming van de natuur. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden