Logo bloemenkrant.nl
Foto: Pierpaolo Scavuzzo

Paus ontvangt Hollandse bloemen voor Wereldouderendag

31 januari 2021 riep paus Franciscus de Wereldouderendag uit. Een nieuwe katholieke themadag die elke vierde zondag van juli wordt gevierd.

Daarmee erkent de paus de maatschappelijke rol van ouderen als schakel tussen generaties en die ons herinneren aan onze wortels. Het thema dat de paus voor deze dag koos is ‘Ik ben elke dag bij je’. De boodschap wordt versterkt door de corona-pandemie die voor veel ouderen een lange tijd van eenzaamheid betekende.
Om de dag in stijl te vieren konden Nederlandse bloemen niet ontbreken. De Sint-Pietersbasiliek werd versierd met witte dendrobium orchideeën, witte Avalanche + rozen, gele Momentum+ rozen, witte lisianthus en groene anjers. De aanwezige grootouders en ouderen kregen een oranje mini gerbera, een zogenaamde ‘Piccolini’.

De bloemen zijn aangeboden door Felinifoundation.nl, een stichting die als doel heeft om generaties met elkaar te verbinden. Het initiatief wordt ondersteund door Dümmen Orange, Avalancherozen-kwekers, OZ-Hami (Dutch Flower Group), HilverdaFlorist, Coop Delgolfo en FloraOlanda. Voor Charles Lansdorp, initiatiefnemer van Ouderendag, betekent 25 juli jl. een kroon op het werk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden