Logo bloemenkrant.nl
Foto: fleurop

Bloemenwinkel ‘t Binnenveld en duurzaam gecertificeerd

Een feestelijk moment voor Patty Elbertsen en Angela Ruiter. Deze zomer ontvingen de eigenaressen van Fleurop-bloemenwinkel ‘t Binnenveld, gelegen aan de Brinkmanlaan in Wageningen, het bronzen duurzaamheidscertificaat van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

“Wij zijn blij met deze erkenning”, reageert Patty Elbertsen. “Dit certificaat is de kroon op ons werk, want een Duurzame Bloemist word je niet zomaar. Een groot deel van de bloemen die je verkoopt moet duurzaam geteeld zijn. Daarnaast moet je bedrijfsvoering duurzaam verlopen. Zo scheiden we afval, verminderen we ons energieverbruik en gebruiken we geen chloor meer, maar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Angela en ik wilden al lange tijd duurzame bloemist worden, dat past bij onze Wageningse mentaliteit. We werken dagelijks met producten uit de natuur; als we ook in de toekomst willen genieten van bloemen, moeten we zuinig met de aarde omgaan.”

Trots

Jeroen de Zwart, algemeen directeur van Fleurop is trots op Bloembinderij ‘t Binnenveld. “Als Fleurop zijnde stimuleren en ondersteunen we onze bloemisten bij het behalen van het duurzaamheidscertificaat. We streven ernaar dat alle Fleurop-bloemisten duurzaam gecertificeerd zijn in 2020. Ons motto is goede gevoelens bezorgen. En daar dragen niet alleen onze boeketten aan bij, maar ook de manier waarop ze tot stand komen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden