Ammerlaan-Sosef zet volgende stap in automatisering | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Fotostudio GJ Vlekke

Ammerlaan-Sosef zet volgende stap in automatisering

Ammerlaan-Sosef is een moderne potplantenkwekerij midden in het hart van de tuinbouw, het Westland.

Ammerlaan-Sosef is sinds 1999 ontstaan nadat Ard Ammerlaan samen met zoon Jeffrey en medewerker Gertjan Sosef een samenwerking zijn begonnen. Na de oorspronkelijke teelten van Ard, potchrysanten en Celosia Caracas die hij al jaren produceerde, heeft Ammerlaan-Sosef nu een jaarprogramma met Primula Sweet Kisses, Cyclamen en Celosia 'Deep Purple' Caracas en enkele andere soorten Celosia's, waaronder de nieuwe Javalin en Vintage.
Ammerlaan-Sosef is winnaar van de Dutch Flower Award 2018.

Op de kwekerij aan de Sprongenloet in Honselersdijk kweekt Ammerlaan Sosef 6 varianten Celosia en 13 kleuren Primula. Om de interne logistiek in deze kwekerij verder te verbeteren, hebben zij opnieuw gekozen voor het transportsysteem SmartFlo van WPS. Daarbij wordt gebruik gemaakt van SmartFlo Crossover, een lopende band met verrijdbaar frame, om de hoofd- en kapbanden met elkaar te verbinden. Verder zal ook gebruik gemaakt worden van uitschuifbare delen in de transportband om het hoofdpad over te steken, de SmartFlo Extension.

Innovatie
Ammerlaan-Sosef is bovendien een van de eerste die de nieuwe SmartFlo Count in gebruik zal nemen, een flexibele teller, waarmee men ook online optimaal de productie in de gaten kan houden. 

Samenwerking
WPS en Ammerlaan-Sosef hebben al enkele jaren een prettige samenwerking. Met deze nieuwe opdracht wordt de samenwerking tussen de twee bedrijven verder geïntensiveerd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>