Open Tuinen Dag in Rijnsburg, Katwijk a.d. Rijn en Valkenburg | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: W.H.Zandbergen

Open Tuinen Dag in Rijnsburg, Katwijk a.d. Rijn en Valkenburg

Open Tuinen Dag in Rijnsburg, Katwijk a.d. Rijn en Valkenburg viert haar 5 jarig bestaan.

Op zaterdag 22 juni vindt de jaarlijkse Open Tuinen Dag plaats in Rijnsburg. Dit jaar voor het eerst ook in Katwijk a/d Rijn en Valkenburg. Tussen 10.00 en 16.30 uur genieten bezoekers van mooie tuinen in en rond het karakteristieke centrum van Rijnsburg, in en rond de Dorpsweide in Valkenburg en rondom de Rijnstraat en molen de Geregtigheid in Katwijk a/d Rijn. De extra activiteiten in de tuinen, denk aan muziek, imkers of een expositie, maken de Open Tuinen Dag tot een complete dag uit.
Groen in alle stijlen 

Dit jaar stellen maar liefst 27 tuineigenaren met trots hun tuinpoorten open voor belangstellenden. De tuinstijlen zijn divers; van grote landelijke tuinen tot intieme bloemrijke tuinen. In het programma is ook een moestuin gelegen aan de Korte Voorhouterweg opgenomen, die vanwege de ligging in de nabijheid van het centrum van Rijnsburg uniek is. Kom kijken, ruiken en beleven want opnieuw zijn er in de tuinen veel activiteiten. Bij Tuincentrum FloraJoy staat groen hoog in het vaandel. Zij zetten Operatie Steenbreek, de watervriendelijke tuin en Groen in de picture. Voor tuinontwerpen kunt terecht bij Hovenier Rob v.d. Burg.

Kunst en cultuur
In de Bijenstal, locatie Duinvallei, vertellen imkers gepassioneerd over bijen. Muzikale optredens van o.a. een koor, een Rijnsburgse gelegenheidsband en een zang trio in diverse tuinen. Enkele exposities van beeldende kunst, verkoop van honing, eigen stekken en handgemaakte cadeauartikelen. De veelal creatieve tuineigenaren exposeren ook kunstwerken van eigen hand. Het Spinozahuis, het Museum Oud Rijnsburg en het Torenmuseum stellen deze dag hun deuren gratis open. Breng ook een bezoekje aan Molen de Geregtigheid in Katwijk a.d. Rijn, daar staan de deuren gratis voor u open en laat de molenaar iets van zijn werk zien.

Ook culinair en muzikaal genieten
Ook de plaatselijke horeca draagt haar steentje bij aan dit evenement. Bij De Oude Keuken van Linda Driebergen en Lekkers! Van Naomi, is het heerlijk toeven in de prachtige besloten tuin, onder het genot van huisgemaakt gebak en ander lekkers. Ine Paauw, halve finaliste van heel Holland Bakt 2017, nodigt haar gasten uit om in de veranda te genieten van een kopje koffie met een verrukkelijk puntje taart van Ine…Bij Tuincentrum De Mooij geniet u in de sfeervolle lunchroom 'De Serre" van een heerlijke kop koffie, drankje of lunch. Er is die dag een speciale aanbieding: het Open Tuinen Dag broodje van de maand. Bezoek ook de nieuwe koffiebar Esatto aan de Vliet en geniet van een heerlijk kopje koffie met verrassing. Bij Indoorvolkstuin aan het kanaalpad kun je zelf onbespoten aardbeien plukken en een kopje thee drinken van vers geplukte munt. H2O /5Senses heeft een smakelijke verrassing voor alle deelnemende tuineigenaren klaar staan. 

Op de fiets
De tuinen zijn te voet of met de fiets te bezoeken. Bij vakantiepark Koningshof is voor slechts 4 euro een fiets te huur. Auto gratis parkeren. 

Voorverkoop
Nieuw: Voor €5, - p.p. kunnen bezoekers enkele tuinen tussen Rijnsburg en Valkenburg per boot bezoeken. Voor slechts € 1, - is er het kleurrijke programmaboekje met plattegronden, tuinbeschrijvingen en activiteiten. Vanaf 13 juni bij Zorgcentrum Vlietstede, Oude Vlietweg 50, Wijkservicecentrum Centraal, Tulpenstraat 16-18 en bij Vakantiepark Koningshof, Elsgeesterweg 8, dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. 
Op zaterdag 22 juni is het programmaboekje vanaf 10.00 uur te koop bij de startpunten: DSV Vlietstede, Vakantiepark Koningshof en bij de Bijenstal in de Duinvallei.
Op woensdag 12 juni is er een promotiestand op de Paardenmarkt in de Kerkstraat te Rijnsburg. 

Voor meer informatie zie www.opentuinenrijnsburg.nl


  
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>