Logo bloemenkrant.nl
Foto: fleuroselect

Zes planten wedijveren om FleuroStar 2019

Welke noviteit wordt de opvolger van de succesvolle Osteospermum ecklonis Purple Sun van Selecta one?

Fleuroselect presenteert de zes genomineerden voor FleuroStar 2019. Elk van deze introducties wil graag de nieuwe 'winnaar met de wow-factor' worden, ofwel de variëteit met de grootste visuele impact op het verkooppunt.
   
Begonia elatior Dreams Garden MacaRouge
Dreams Garden MacaRouge presteert uitstekend en stelt weinig eisen. Deze staande tuinbegonia vertoont een weelde aan enkele, helderrode bloemen met een schattig geel hartje. MacaRouge is een krachtige groeier die er niet alleen prachtig uitziet in potten op het terras maar ook heel veel kleur in bloembedden brengt. Deze uit stek vermeerderde begonia heeft weinig verzorging nodig en brengt met zijn sprankelende rode kleur leven in elke tuin tot de eerste vorst. (Beekenkamp Plants)

Begonia x hybrida Viking Red on Chocolate
Viking Red on Chocolate van Sakata Ornamentals heeft een stevig, glanzend blad met unieke donkere chocoladekleur. In alle weersomstandigheden zijn deze bladeren de donkerste op de markt en ze contrasteren bijgevolg prachtig met de helderrode bloemen. Deze hybride begonia vertakt uitstekend, bloeit vroeg, doet het goed in zowel hete zomers als in koelere seizoenen, en blijft talrijke bloemen produceren tot de eerste vorst. Viking Red on Chocolate is de perfecte keuze voor tuinperken of openbare beplantingen en vult ook in een mum van tijd grote potten op het terras of balkon. (Sakata Ornamentals)
 
Pelargonium interspecific Pretty Little Pink Splash
Pretty Little Pink Splash van Syngenta is het perfecte cadeau om elk hoekje van het terras of balkon mee op te vrolijken. Hoogtechnologische veredeling met kruisingen tussen verschillende soorten resulteerde in deze prachtige, vegetatief vermeerderde pelargonium met massa's tweekleurige bloemen in onweerstaanbare roze tinten. Deze enkelbloemige, mooi vertakte en stevige plant kan goed tegen de hitte en presteert uitstekend. Pretty Little Pink Splash heeft een bolvormige groeiwijze en is de ideale plant om oogverblindende kleur aan je patio toe te voegen. (Syngenta Flowers)
 
Pelargonium hybrida Red Explosion
Deze flexibele, veelzijdige nieuwkomer is uitermate geschikt voor rendabele productie aangezien hij natuurlijk compact blijft en geen groeiremmers nodig heeft. Met zijn aantrekkelijke zonale bladeren en rode flowerpower is Red Explosion een echte kleurenbom om een groene ruimte mee op te vrolijken. Deze pelargonium is hitte- en droogtebestendig, reinigt zichzelf en presteert uitstekend in de tuin. Red Explosion is een echte aanrader voor de consument: hij produceert talrijke bloemen van de zomer tot in de herfst en stelt verder geen enkele eis. (Florensis)
 
Pelargonium zonale Survivor Idols Rosalinda
De nieuwste Pelargonium zonale van Dümmen Orange heeft talrijke, dubbele bloemen die eruitzien als miniroosjes. Hun prachtige, helder-roze kleur komt optimaal tot recht tegen de stevige, donkergroene bladeren. Survivor Idols Rosalinda vertakt uitstekend en is niet alleen geschikt voor balkon, terras en tuin, maar doet het ook erg goed in openbare beplantingen. Deze uit stek vermeerderde noviteit is compact, makkelijk te verzorgen en bloeit van de zomer tot de herfst. (Dümmen Orange)
 
Xerochrysum bracteatum Granvia® Gold
Granvia® Gold van MNP flowers heeft opmerkelijk grote bloemen met een felgele kleur en een hart dat in een later stadium oranje stuifmeel produceert. Met hun unieke structuur trekken de bloemblaadjes meteen de aandacht: ze lijken gemaakt van crêpepapier en knisperen als je ze aanraakt. Granvia® Gold is veel sterker, vertakt beter en bloeit vroeger dan andere variëteiten op de markt. Deze xerochrysum is makkelijk te kweken en doet het uitstekend in de tuin. (MNP flowers)
 
Wedstrijdlocaties
De FleuroStar-inzendingen worden tijdens de FlowerTrials® op negen locaties in Nederland en Duitsland tentoongesteld: Beekenkamp, Benary (bij Kébol), Dümmen Orange (nieuwe locatie in regio Aalsmeer), de Fleuroselect-stand bij Takii, Florensis, PanAmerican/Kieft Seed, Sakata, Selecta one (Duitsland) en Syngenta Flowers.

Een panel van meer dan dertig professionals, bestaande uit veredelaars, kwekers, handelaars, marketeers en vakjournalisten kiest de winnaar met de wow-factor op het verkooppunt.

FleuroStar Evening Event
De nieuwe FleuroStar-winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de FleuroStar Evening op donderdag 13 juni 2019 bij Syngenta Flowers in De Lier. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden