Afbeelding
Foto: Opti-flor

Opti-flor breidt samenwerking met Reakt uit

Algemeen

Op woensdag 28 november heeft Phalaenopsis kweker Opti-flor een cheque ter waarde van € 7.000,- overhandigd aan Reakt.

Met dit geschonken bedrag krijgen nog meer mensen mogelijkheden aangereikt met betrekking tot arbeid en wordt de bestaande samenwerking tussen beide partijen verder uitgebreid. Met deze samenwerking geeft Opti-flor een verdere invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid en krijgen meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een volwaardige werkplek aangeboden. 
Het geschonken bedrag is bij elkaar verzameld door gulle donaties van de 'Vrienden van Opti-flor' tijdens het 'Vrienden van Opti-flor' festival dat dit jaar, in het kader van het 90-jarig jubileum van de familie Hendriks in de tuinbouw, op 9 juni gehouden werd. Rene Hendriks: 'We hebben onze gasten gevraagd om cadeaus thuis te laten, maar in plaats daarvan een bijdrage te schenken aan onze samenwerking met Reakt'. 
Richard Prins spreekt zijn dank uit. 'Dankzij deze cheque kunnen meer mensen met een psychische problematiek via Reakt sollicitatietraining volgen of jobcoaching krijgen'. Dit is voor hen van enorme waarde, het 'aan het werk zijn' geeft ze een reden om hun bed uit te komen, het gevoel te hebben dat ze meetellen'. Naast de extra mogelijkheden voor trainingen wordt er ook een 'beweegtuin' gebouwd op het klinische terrein aan de Monsterseweg: op verschillende toestellen kunnen cliënten en bezoekers oefeningen doen en zo in beweging komen. 
De werkplek bij Opti-flor hebben cliënten van Reakt in de productiehal van de locatie Creations, waar de medewerkers diverse werkzaamheden uitvoeren, zoals het maken van productlabels voor Opti-flor. 'Op deze manier bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief op arbeid', aldus Rene Hendriks. 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant