Afbeelding
Foto: Sobolj

Sobolj verstevigt contact met Rusland voor Plantarium

Algemeen

Op de tweede dag van de vakbeurs Plantarium organiseerde Sobolj B.V. een bezoek door een Russische diplomatieke missie aan het evenement in Hazerswoude.

Niet alleen de landbouw attaché en een specialist voor de groene sector van de Russische handelsdelegatie in Amsterdam, ook de ambassadeur Zijne Excellentie Aleksandr V. Sjoelgin bracht anderhalf uur door op de beursvloer.
 
Voor Sobolj was het van belang om samen met Plantarium de ambassadeur en zijn medewerkers direct in contact te brengen met deelnemers aan de beurs. Op die manier kon direct gesproken worden over de vraagstukken in de bilaterale handelsrelatie die moeten worden opgelost, en konden kansen voor ondernemers worden benoemd.

Na afloop van zijn bezoek toonde ambassadeur Sjoelgin zich tevreden: "Ik onderstreep het belang van behoud en verdere ontwikkeling van de langdurige samenwerking tussen Nederland en Rusland in de groene sector. Ik zie grote kansen voor telers van bomen en heesters, ontwerpers van decoratieve tuinen en groenvoorziening in stedelijk gebied".

Plantarium was zeer vereerd met het bezoek van de Russische delegatie. "Plantarium biedt een mooi overzicht van hetgeen de Nederlandse boomkwekerijsector te bieden heeft. We hopen dat er een stimulerende werking op de handel en afzet van boomkwekerijproduct op Rusland van uit gaat", aldus Sandra van Tol, perswoordvoerder Plantarium. 

Natasja Mironova, directeur van Sobolj B.V., kent de ontwikkelingen in Rusland. Zij weet dat veel aandacht wordt besteed aan ecologie en vergroening van steden. Ambassadeur Sjoelgin wees ook op het WK voetbal dat in 2018 in Rusland wordt gehouden. In de speelsteden wordt veel aandacht aan vergroening besteed. "Dit biedt Nederlandse ondernemers veel kansen", zegt Natasja Mironova. Zij blijft werken aan het in kaart brengen van kansen voor de Nederlandse groene sector.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant