Henk de Mooij, manager parkbeheer Keukenhof. (Tekst en foto: Wilma van Velzen).
Henk de Mooij, manager parkbeheer Keukenhof. (Tekst en foto: Wilma van Velzen). Foto: wilma van velzen

Bloemenshows boven alle verwachtingen

Keukenhof n De Keukenhof bloemenshows hebben alle verwachtingen overtroffen. Bijna 1,4 miljoen consumenten hebben de afgelopen acht weken het lentepark bezocht. Behalve dat zij de zeven miljoen prachtige tulpen en andere bolbloemen in het park hebben bewonderd, hebben ook de prachtige bloemenshows in de paviljoenen indruk gemaakt.

"Aanvankelijk was er in de aanloop naar het Keukenhofseizoen vanwege de energiecrisis toch wel enige zorg over de vraag of we de paviljoenen met voldoende bloemen zouden kunnen vullen” blikt Henk de Mooij, manager parkbeheer Keukenhof, terug.
"Meerdere producten stonden onder druk. Tot onze grote verrassing bleek al snel dat alle inzenders een rotsvast geloof hebben in de Keukenhof bloemenshows en hun mooiste producten in grote hoeveelheden beschikbaar stelden. We hebben niet een keer hoeven af te schalen, want zelfs producten zoals Roos, Lelie en Lisianthus, die in het teeltproces niet zonder warmte kunnen, waren overvloedig en stralend aanwezig. Hierdoor konden we de consument een prachtig en breed assortiment tonen en dat was echt fantastisch!”


Combineren

Ook het combineren van inzendingen van de permanente deelnemers met handelspartijen zoals One Flora Group, Hilverda De Boer, Floral Trade Group en Growers Square werkte goed volgens De Mooij. "Zo konden we nog veel meer producten showen en aan de reacties van de consumenten te zien was dit een schot in de roos. Er waren erbij die in totale verwondering door de bloemenshows liepen en het aantal gemaakte foto's en filmpjes is niet te tellen. Tijdens de vakbijeenkomsten met awards voor de mooiste inzendingen kwam dit item steeds naar voren. Het is zo ongelofelijk leuk om te zien hoe consumenten reageren op de bloemen. Inzenders hebben we regelmatig getipt even de tijd te nemen hen te observeren wat menigeen heeft verrast.”


Hoogtepunten

De temperatuuraanpassing in het Willem-Alexander paviljoen werkte goed waardoor er tot twee weken voor de sluiting volop tulpen waren te zien. "Onder andere Decorum zorgde hier permanent voor aantrekkelijke presentaties en ook Amaryllis heeft hier de consumenten acht weken lang verwonderd. Frans van der Vlugt van de kwekersvereniging Floralia heeft heel wat af en aan gereden om deze steeds te verversen. En hoewel Dries Lecke jarenlang een prachtige Orchideeën, Anthurium en Medinillashow in het Beatrix paviljoen heeft neergezet, sprak ook de nieuwe ‘tropisch chique' stijl van hoofdarrangeur Heleen Valstar en dochter Kim bijzonder aan. Met zo'n 150 vakgenoten was hier eveneens de Phaelenopsisdoop met Edsillia Rombley een succes. En voor een fotomoment met de orchideeënvleugels stonden consumenten graag in de rij. Overigens was dat al net zo bij de bloemenschommel, bloemenfiets en bloementafel in het Oranje Nassau paviljoen.”


Creëren van verwondering

Het creëren van verwondering is Keukenhof dan ook op het lijf geschreven. Door het samenspel tussen vak en Keukenhof zijn de presentaties van de consumentenshows nog meer versterkt. "Het vak betrekken wij hier graag bij. Ook waren de vakbijeenkomsten meer dan leuk en hebben wij er dit jaar een zakelijk-segment aan toegevoegd door de Tuliproom boven de bloemenshows in het Oranje Nassau paviljoen beschikbaar te stellen voor zakelijke relaties. Inzenders maakten hier al dankbaar gebruik van. Maar nu eerst nog even nagenieten van een topseizoen en dan volop plannen maken voor de 75ste Keukenhof jubileumeditie in 2024” aldus De Mooij.