Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland.
Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland. Foto: RFH

Royal FloraHolland bepleit versterken collectieve promotie

AVV n Recent werd de uitkomst van de draagvlaktoets voor de Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) van de Collectieve Promotie bekend. Kwekers steunden in grote meerderheid de komst van een AVV. Vanuit de handel was er onvoldoende respons.

Steven van Schilfgaarde: “Ik ben blij met de grote steun van onze kwekers. De opstelling vanuit de handel is teleurstellend. Onze inzet is en blijft om als Sierteelt de hele sector te positioneren. Dat is de gezamenlijke uitdaging. Daarom hoop ik dat ook Anthos weer aansluit.


Tuinbouwtafel

We innen nu ook over de omzet van planten via RFH. Ik stel daarom voor om een soort tuinbouwtafel overleg te organiseren met alle stakeholders onder leiding van een onafhankelijk voorzitter. Deze tafel moet antwoord geven op de volgende vragen: wat willen we als sector inzake gezamenlijke positionering en communicatie van ons prachtige sierteeltproduct naar de consument (oftewel hoe krijgen we het echte verhaal in Europa over de bühne), hoe gaan we dit financieren en hoe gaan we hier invulling aan geven.
Het realiseren van een gelijk en dus eerlijk speelveld blijft uitgangspunt, net als breed draagvlak. Daarom wil ik ook graag met Anthos aan tafel. Het belang van collectief optrekken is groot. We moeten echt zorgen dat de consument ons prachtige product blijft kopen en niet op basis van onjuiste argumenten afhaakt.”

Afbeelding