Alle prijswinnaars op de foto.
Alle prijswinnaars op de foto. Foto: wilma van velzen

Corso Bollenstreek reikt prijzen uit

Vriendenparade n Succesvol noemde Heemskerk ook de Vriendenparade. “De Vriendenparade reed vlak voor het corso uit waardoor je ineens ook het entertainment rond de Vriendenwagen zag. Hier zitten zelfs figuranten bij die het hele jaar door trainen om het 42 km lang vol te kunnen houden. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer figuranten, maar die zitten in het verhaal van de praalwagens. Met de nieuwe aanpak was er rond de Vriendenwagen veel meer interactie met het publiek wat vraagt om verder te worden uitgerold.”

Corsoprijzen

Aansluitend werden de corsoprijzen uitgereikt die voor het eerst ontworpen en vervaardigd waren door keramiste Sarah Michael uit De Zilk. Kleurrijk en passend bij het corso.
De winnaars van de categorieën Mooiste Praalwagen en Luxewagens waren tijdens het Lichtjescorso in Noordwijkerhout al bekend gemaakt, maar de prijzen hadden ze nog tegoed.


Entertainmentprijs

De Leo van der Zon Entertainmentprijs voor de meest spraakmakende corso figuranten en Innovatieprijs waren nog niet eerder bekend gemaakt. “Innovatie betekent vernieuwend” vervolgde Heemskerk. “Terwijl iedereen bezig was de praalwagens een uniek karakter mee te geven zagen we bij deze praalwagen het vernieuwende proces dat wij als bestuur graag in het corso willen zien. Winnaar van de Innovatieprijs is praalwagen Gravin van Holland van de gemeente Teylingen.”
Stan van Oers stekersgroep Volkstuinvereniging ‘Elsgeest’ Voorhout, die de prijs in ontvangst nam, zei het geweldig te hebben gevonden ook als stekersgroep te hebben mogen meedenken met het ontwerp van de wagen. “Een proces vol uitdagingen, maar we zijn erin geslaagd iets heel moois neer te zetten. We wilden iets anders en dat is gelukt, tot en met de lopers voor en achter de wagen.”
Het entertainment op dezelfde wagen kreeg eveneens de Leo van der Zon Entertainmentprijs toebedeeld, met groot respect voor de drie zangeressen van Theater Teylingen die afwisselend vanaf de achterwagen een lied ten gehore brachten, de hele corsoroute.
Afgesloten werd met het uitreiken van de overallprijs voor de mooiste praalwagen Afrikaanse waterpoel aan Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo met arrangeur Michael van Namen (zie de foto op de voorpagina van deze krant).



Corsoprijzen Bloemencorso Bollenstreek 2023

Categorie mooiste praalwagen:
-1e prijs en tevens overall prijs Afrikaanse waterpoel van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo (stekersgroep idem en arrangeur Michael van Namen).
-2e prijs Racing Rabbit van Corsogroep KAVB Noordwijkerhout (stekersgroep idem en arrangeur Angelique Beijk i.s.m. Shauny de Groot).
-3e prijs Proeftuin Noordwijk van Gemeente Noordwijk (stekersgroep Zwemvereniging de Watervrienden Lisse en arrangeur Nicky Markslag).

Categorie Luxewagens
1e prijs Mini Cooper S Zwart van Endema Keijzers (arrangeur Syl Meijer/Willy).
2e prijs Opel Grandland GSE wit van Motorhuis (arrangeur J.P. Boudewijn).
3e prijs Toyota Carolla wit van Louman (arrangeur Mark Frank).

Uitslag Kinderjury
Racing Rabbit van Corsogroep KAVB Noordwijkerhout (stekersgroep idem en arrangeur Angelique Beijk i.s.m. Shauny de Groot).

Leo van der Zon Entertainmentprijs én Innovatieprijs
Gravin van Holland van Gemeente Teylingen (stekersgroep Volkstuinvereniging ‘Elsgeest’ Voorhout, arrangeur Jeroen Kip i.s.m. Theater Teylingen).

Door Wilma van Velzen

Afbeelding