Afbeelding
Foto: wilma van velzen

Mooiste Bloemencorso Bollenstreek ooit

corso n Tijdens de vrijwilligersavond van Bloemencorso Bollenstreek op vrijdag 12 mei in Amsterdam Tulip Experience werd volop nagepraat over de geslaagde corso editie die de boeken in mag als mooiste ooit.

Tevens werden de corsoprijzen uitgereikt. Voorafgaand aan het uitreiken van de corsoprijzen zei corsovoorzitter Willem Heemskerk terug te kijken op een geweldige corsoweek met het bezoek van Koningin Máxima als een van de hoogtepunten. "Behalve dat de majesteit een stukje van de eerste steek meemaakte sprak zij een uur lang met corsovrijwilligers. De passie en bevlogenheid van de corsovrijwilligers maakten grote indruk op haar, wat ons corso typeert.
Buiten de corsoweek waren er nog twee mooie momenten: de presentatieavond met de mensen die het corso mogelijk maken én deze vrijwilligersavond met de mensen die het corso maken. Met elkaar hebben we echt iets moois neergezet met 17 praalwagens, 28 luxewagens en meerdere muziekkorpsen. Een kleurrijk corso dat liet zien dat de nieuwe methodiek heeft gewerkt. Ik doel dan op de samenwerking tussen de praalwagenadoptant, stekersgroep, arrangeur en entertainment per praalwagen. Dit is enorm goed bevallen en heeft ons het mooiste corso ooit bezorgd.”

Lees verder op pagina 5.