Ben Haarman onder de indruk van de hoge onderscheiding.
Ben Haarman onder de indruk van de hoge onderscheiding. Foto:

‘Gouden Klomp’ voor Ben Haarman

Rasbestuurder n Ben Haarman heeft maandag 16 januari 2023 de LTO Noord ‘Gouden Klomp’ ontvangen.

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van regio Oost ontving hij deze onderscheiding van voorzitter Harold Zoet, als dank voor een jarenlange inzet binnen de vereniging.


Ben heeft een lange staat van dienst als bestuurder bij LTO Noord. Hij was lid van de Ledenraad, vier jaar voorzitter van LTO afdeling Salland, bestuurslid van het Innovatiefonds en sinds 2016 regiobestuurder voor Oost, waarvan voorzitter en lid van het Algemeen Bestuur van 2016-2021. Daarnaast was hij naast andere bestuurlijke functies in zijn woonplaats Raalte raadslid en wethouder.

Ben Haarman heeft zich onder meer ingezet voor het stikstofdossier. In zijn speech karakteriseerde Harold Zoet hem als "een rasbestuurder. Veerkrachtig, altijd op de inhoud, constructief en resultaatgericht. En loyaal, omdat hij een half jaar doorging, toen de organisatie daarom vroeg. Ofwel, een uitgesproken bestuurder, die zich altijd heeft ingezet voor de sector. Met ruimte voor gezelligheid. Al met al alle reden om Ben te waarderen met de hoogste LTO-onderscheiding, de ‘Gouden Klomp'.”
Ben Haarman (62) was verrast door deze blijk van waardering. "Het was een eer dat ik dit voor jullie heb mogen doen.'