Ruben en Peter Hoek. Beter kan niet.
Ruben en Peter Hoek. Beter kan niet. Foto:

Ruben Hoek nieuwe CEO Hoek Group

Bijzonder n 2022 is een bijzonder jaar voor Peter Hoek senior. Naast dat hij in september zijn 60- jarig verjaardag jubileum heeft mogen vieren, viert hij dit jaar ook 45 jaar ondernemerschap. In vijfenveertig jaar tijd van een lokaal naar internationaal bedrijf en van een éénmanszaak naar een familiebedrijf met een team van meer dan 250 medewerkers in binnen- en buitenland. 

Peter uit zijn trots: “Ooit ben ik zelf begonnen, maar de mensen om mij heen – en mijn zoons in het bijzonder – hebben Hoek group gemaakt tot het bedrijf dat het vandaag de dag is.” 


Organisatie

Durf, hard werken en investeren zijn altijd de leidraad geweest binnen de organisatie. “De afgelopen jaren is er veel veranderd. Waar we een aantal jaar geleden nog een groothandelsfunctie in de veiling hadden, richten we ons nu volledig op export. Bloemen, planten en accessoires leveren aan bloemisten in meer dan 50 landen is onze dagelijkse business. Het is mooi om het bedrijf zo te hebben zien veranderen de afgelopen jaren. In de ‘groothandel tijd’ was ik nog veel betrokken in het dagelijkse reilen en zeilen van de organisatie. Toen de focus van het bedrijf richting export is verschoven, heeft mijn zoon Ruben deze rol eigenlijk al van mij overgenomen. Mijn rol was voornamelijk adviserend.”


Nieuw

Na 45 jaar vindt Peter Hoek het tijd om het stokje officieel aan Ruben over te dragen en doet hij definitief een stapje terug. Per 1 november 2022 is Ruben Hoek daarmee de nieuwe CEO van Hoek group.

www.hoekgroup.com


Luchtzuiverend en langbloeiend

Pot n Met zowel pot- als snijanthurium wordt focus op twee belangrijke USP’s gelegd. Bij potanthurium is dat luchtzuiverend en bloeiend en bij snijanthurium veelzijdig en langbloeiend. Dit uit zich in netwerkbijeenkomsten en promotiecampagnes.


“De samenwerking binnen de Royal FloraHolland Product Commissie (FPC) is zeer goed”, zegt Royal FloraHolland productmanager Mark Zijlstra. “Tijdens de bijeenkomsten worden strategische vraagstukken binnen Royal FloraHolland en de productgroep besproken. Daarnaast zijn veel leden nog actief binnen verschillende werkgroepen zoals promotie, kwaliteit, Floriday en Klokontwikkelingen.”


Productdag

Nog zo'n activiteit is de jaarlijkse productdag afgelopen zomer op de Floriade. De bijeenkomst werd georganiseerd in combinatie met andere bloeiende plantengroepen. "Het mooie hiervan was dat men zo een volledig beeld kreeg van de marktontwikkelingen binnen de productgroep bloeiende planten. Ook was Intratuin te gast om de kwekers mee te nemen in hun visie en ontwikkelingen. Vanuit dit perspectief nam Guido Thijs alle aanwezigen op ludieke wijze mee in de hedendaagse uitdagingen en mogelijke oplossingsrichtingen. De dag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.”


Promotieplan

November 2021 vond de online stemming plaats voor het nieuwe driejarige promotieplan. "Door ruim 81% van de anthuriumkwekers werd ingestemd met een vervolg van de promotiecampagne van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2024. De stemwaarde was 75% van de omzet pot- en snijanthurium bij Royal FloraHolland. Het nieuwe gezicht voor de collectieve anthuriumpromotie is Debbie Olsthoorn. Als marketing manager van de Stichting Promotie Anthurium is zij inmiddels actief. Hiermee is zij de opvolgster van Claudia Broch.
De afgelopen weken werd een marktonderzoek uitgevoerd onder het thema duurzaamheid. Het doel hiervan was het verkrijgen van inzicht in de consumentenmeningen ten aanzien van duurzaamheid bij pot- en snijanthurium. Het onderzoek is uitgevoerd in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast loopt er een campagne voor snijanthurium onder de titel Anthurium en Cymbidium als basis voor decemberdecoraties. Tevens is potanthurium aanwezig tijdens de Margriet Winterfair van 25 november tot en met 1 december 2022.

Afbeelding