Afbeelding

Trade Fair als vanouds

Algemeen

De Royal FloraHolland Trade Fair Aalsmeer 2022 kan de boeken in als een succesvolle editie waarin vooral begroeten en ontmoeten centraal stond. In een positieve sfeer wisten de standhouders de talrijke bezoekers weer volop te inspireren zoals vanouds. Ofwel, de stemming was opperbest!

DOOR WILMA VAN VELZEN

Waar men zich vorig jaar nog een beetje door de nodige terughoudendheid en beperkingen liet leiden, dan was daar deze beurs niets meer van te merken. De bezoekersaantallen waren weer optimaal en duidelijk was te merken dat iedereen het coronaspook achter zich heeft gelaten. Maar ook werden de energiezorgen voor even ingeruild voor een moedige positieve blik op de toekomst. Iedereen voelde zich weer vrij en welkom de Trade Fair te bezoeken, waaronder ook een groot deel bezoekers van internationale herkomst. Dit maakt dat de organisatie met grote tevredenheid kan terugkijken op drie zeer goed bezochte en geslaagde beursdagen.

Duurzaamheid

Op de beursvloer troffen de bezoekers een mooie mix van meer dan 600 standhouders. Veredelaars, kwekers en producenten van toegevoegde waarde presenteerden er hun prachtige handelsproducten, noviteiten en trends. Mooi was het om te zien hoe de enorme veerkracht, creativiteit en innovativiteit van de sector zich met zo ontzettend veel passie uit in de mooiste producten. Duurzaamheid loopt daar als een rode draad doorheen, hoewel daarbij wel steeds vaker de vraag wordt gesteld wat de kaders van duurzaam zijn.

Nu is dat nog een relatief breed begrip en stellen veel vakgenoten elkaar de vraag ‘hoe duurzaam moet duurzaam eigenlijk zijn?’. Maar wat van alle inspanningen op dit gebied allemaal op de beurs was te zien, was een veelheid van duurzame producten en innovaties waar men zeker trots op mag zijn.

Fraaie producten

Een beurs op zich leek de stand van Decorum, mede vanwege de grote diversiteit van producten bij elkaar. Voor Decorum tevens een mooi moment hun nieuwe campagne ‘Pure Perfection’ te lanceren. Anderzijds trok ook het blok Novelties in het Royal FloraHolland house veel belangstelling en waren deze fraaie producten ook bij de standhouders te vinden. Koudeteeltproducten, nieuwe kleuren, vormen en een nog betere kwaliteit. Al deze eigenschappen waren vertegenwoordigd. De veredelaars deden het deze beurs met wat minder vloeroppervlak. Echter, dit deed niets af aan hun veelbelovende en prachtige productpresentaties. 

Greenovation Award

Royal FloraHolland house toonde zich het kloppend hart van de beurs. Bezoekers konden hier terecht met vragen over Floriday en tal van andere veilingzaken. Maar ook om er gewoon even een kop koffie te drinken en bij te praten, de novelties en Glazen Tulp nominaties te bekijken of een van de presentaties bij te wonen. Dit zorgde voor een constante gezellige drukte. Op woensdagmiddag werd hier ook het eerste Statistical Yearboek AIHP uitgereikt en de winnaar van alweer de 6e Greenovation Award bekend gemaakt. 

Prestigieus

Deze prijs voor het beste duurzame concept of product ging naar Hazeu Orchids uit Pijnacker voor hun orchideeënteelt in een hexagonaal pot. Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland, was de eerste die de broers Chiel en Sjors Hazeu met deze prestigieuze prijs feliciteerde. 

Floradôme

De hexagonaal kweekpot van Hazeu Orchids zorgt ervoor dat 20% meer kan worden geproduceerd met hetzelfde energieverbruik. Nieuw en succesvol was tenslotte ook nog het nieuwe Royal FloraHolland side event Secret Garden in Floradome. Temidden van een veelheid aan producttoepassingen in Christmas Sfeer vonden hier meerdere geslaagde netwerkbijeenkomsten plaats.

Trade Fair

De Trade Fair voor volgende jaar staat gepland op 8, 9 en 10 november 2023.