Met zijn allen dansend op de boot.
Met zijn allen dansend op de boot. Foto:

TikTok boot TikTokt Varend Corso wereldwijd

n Nieuwe generatie varend corso is historische mijlpaal

Varend n Het Varend Corso was het afgelopen weekend weer fenomenaal. De TikTok boot, nummer 21, heeft met zijn deelname een historische mijlpaal neergezet. Deze boot vol bekende TikTok-influencers heeft het Varend Corso en de bloemensector tot een trend gemaakt. Immers, de echte trends beginnen bij TikTok!

DOOR WILMA VAN VELZEN

Het was TikTok-influencer Giovanni Huls die samen met andere influencers namens Dans Creatie uit Wateringen een geweldig TikTok verhaal aan het Varend Corso in het Westland wist te verbinden. 


Giovanni, danser bij Dans Creatie en als influencer bekend van The Giovanni Huls Show op YouTube en andere social media zoals TikTok legt uit wat TikTok is: “TikTok is een social media-app waarmee je korte muziekvideo’s kunt maken en delen. De filmpjes variëren van 3 tot maximaal 30 seconden, maar je kunt er ook video’s van 3 minuten mee maken. De TikTok boot was behalve van bloemen ook voorzien van grote mobiele telefoons om het TikTok-ken te verbeelden. Deze telefoons waren inklapbaar wat handig was als we onder bruggen door moesten. Samen met bekende influencers ashleyguijt, jaseyharders, jacey.h, joyliana en elfriedcastanera die elk wel meer dan een half miljoen volgers hebben, ik heb er pas 25.000, hebben we gedanst op de TikTok boot en deze wereldwijd geTikTokt. Dit echt was superleuk!”

Lekker knallend opvallend

Het zal niemand verbazen dat de TikTok boot was versierd met bloemen in de heerlijk schreeuwende kleuren van het TikTok logo. 'Knalroze, rood, paars en blauw, lekker knallend en opvallend', onderstreepte toparrangeur Marloes Joore die samen met haar bloementeam bestaande uit Marinca, Roos en Kees verantwoordelijk was voor de bloemencreaties op de TikTok boot. 


“Die kleuren waren wel even een dingetje hoor, maar Gerard de Koning Bloemen, de verfkoning van Honselersdijk, bood uitkomst. Hij leverde chrysanten en bijmateriaal in de gewenste kleuren en de takken die ik had meegebracht verfde hij eveneens roze, paars en blauw. Ook de Bromelia’s die geschonken waren door van Bunnik Bromelia’s moesten eraan geloven en kregen een blauw tintje. Heel apart. Een mooie aanvulling bood Barendsen Florapodium nog met Alliums van Wietse Mellema van Mts Mellema-Versteeg uit Creil en Anthurium van VIP Roses. Hiermee konden we de platbodem prachtig optuigen in de TikTok kleuren en al zeg ik het zelf, dat is ons goed gelukt!”

Verbindende moraal

De verbindende moraal van dit TikTok verhaal? Marloes Joore uit Aalsmeer komt in contact met Gerard de Koning in Honselersdijk die woont in Roelofarendsveen. De TikTok boot vaart mee waarbij Giovanni Huls al dansende en TikTok-kend een nieuwe generatie Varend Corso heeft ingeluid.

Bloementraditie

En met het prachtige weer kon het ook niet anders dan dat de TikTok beweging ervoor heeft gezorgd dat het Varend Corso een heel ander publiek heeft bereikt. 


En de mensen langs de route? Die zeiden: wat een leuke bloementraditie ging daar voorbij in dat fleurige en kleurige jasje van lekker knallen en opvallend.

Even bijpraten voor de start.
Arrangeur Marloes Joore zorgt ook voor water op de boot.