Nick Nieuwesteeg laat met plezier de prachtige producten zien.
Nick Nieuwesteeg laat met plezier de prachtige producten zien. Foto:

FlowerTrials overtreft verwachtingen

Top n FlowerTrials 2022 heeft alle verwachtingen overtroffen. Honderden bezoekers kwamen van over de hele wereld om het allernieuwste aanbod pot- en perkplanten te bewonderen en zaken te doen met een of meer van de eenenzestig deelnemende veredelingsbedrijven.

DOOR WILMA VAN VELZEN 

“Onze slogan ‘where Plants meet People’ was toepasselijker dan ooit tevoren”, stellen Ann Jennen en Sally van der Horst enthousiast tijdens een terugblik vanuit het secretariaat bij Fleuroselect op de afgelopen FlowerTrials. “FlowerTrials 2022 heeft alle verwachtingen overtroffen. We hadden gerekend op voornamelijk bezoekers uit Europa, maar daarin hebben we ons wel vergist. Van Australië tot Brazilië en van Vietnam tot Zimbabwe kwam men naar de FlowerTrials. Telers, handelaren, inkopers en andere sierteelt professionals. Iedereen die de mogelijkheid had om te reizen en iets met de sierteelt te maken heeft, wist FlowerTrials te vinden. En dat na een afwezigheid van twee jaar. De prachtige presentaties pot- en perkplanten, het enthousiasme en de gastvrijheid van onze leden was fenomenaal. Zij toonden met volle overgave het beste wat je in pot- en perkplanten veredeling kunt vinden. De talrijke noviteiten getuigden hiervan. We zijn ongelofelijk trots op dit resultaat.”


Gretigheid

Voor de FlowerTrials van 14 tot en met 17 juni hadden maar liefst eenenzestig veredelingsbedrijven hun deuren wagenwijd opengezet om hun meest recente innovaties, creatieve concepten en een breed scala aan gewassen te tonen. Op negenentwintig verschillende locaties in het Westland, de regio Aalsmeer en het Duitse Rheinland/Westfalen waren de fraaie presentaties van de deelnemers te bezichtigen. Een van die bezichtigingslocaties was Royal van Zanten in Rijsenhout die tevens onderdak bood aan Horteve Breeding, Lazzeri, Morel en Marathon. Schitterende buitenpresentaties met chrysanten, geraniums en Celiosa waren hier echte eyecatchers, maar ook binnen was het een en al kleur. Nick Nieuwesteeg, Market manager pot & bedding en area export manager North America van Royal van Zanten, zei verrast te zijn over de gretigheid van de klanten. “Dinsdag gingen de FlowerTrials om 8.00 uur van start en al om 7.30 uur stonden de eerste klanten voor de deur. De eerste dag hadden we al zo’n 500 bezoekers. Natuurlijk hebben we de afgelopen coronajaren via Microsoft Teams veel klantcontact gehad, maar nu we iedereen weer life konden ontmoeten kwam het besef hoezeer we dit hadden gemist. Iedereen was super positief en meer nog dan de handel waren veel retailers op zoek naar nieuwe producten en namen zij kwekers mee om hun keuzes concreet te maken. Voor iedereen die op zoek is naar nieuwe teelten of een andere leverancier zijn de FlowerTrials ideaal.”


Feestje

Verderop bood Kebol onderdak aan Benary, PAC en Volmary. Ook hier was het een feestje met een kleurrijke uiting van 50 jaar Begonia en een uitbundige presentatie van de nieuwe Ptilotus exaltatus Matilda van Benary. Niet eerder waren er zoveel noviteiten te zien en wat een kwaliteit. Vermeldenswaardig is nog de doop van twee nieuwe Dewi-delphiniums Dewi Purple Smile en Dewi Violet Smile. Deze werd verricht werd door Nico en Maria Wigchert van kwekerij De Widel uit Noordwijkerhout en André en Marianne Smaal van veredelingsbedrijf Agriom in De Kwakel. Kortom, FlowerTrials 2022 heeft alle  verwachtingen overtroffen!

Een schitterende presentatie in vol ornaat.
Geweldige kleurrijke producten, sierteelt waardig.
Met nieuwe producten kennismaken en ook weer als netwerken.
Een prachtige opstelling voor de Fleurostar Award.