Steven van Shilfgaarde, ceo Royal FloraHolland.
Steven van Shilfgaarde, ceo Royal FloraHolland. Foto: Erik van der Burgt / VRBLD photofilm

Half '22, Van Schilfgaarde maakt balans

RFH n Donderdag 16 juni vond de Dag van de Coöperatie plaats voor de leden van Royal FloraHolland. In zijn openingsspeech benadrukte Steven van Schilfgaarde het collectieve belang dat centraal staat binnen de coöperatie. Hij zal met een schuin oog naar onder andere OFA hebben gekeken.


Van Schilfgaarde heeft ook grote zorgen over torenhoge energieprijzen die grote impact hebben op de hele glastuinbouw. Samen met Glastuinbouw Nederland en andere partijen in de sector maakt Royal FloraHolland zich hard om stimulerend beleid vanuit het kabinet te realiseren om de concurrentiepositie van de sector op peil te houden.
Van Schilfgaarde: “Ik vraag me soms af of kamerleden wel weten hoe groot het verdienvermogen van de sierteelt is. We horen bij de topexportsectoren van Nederland. Bovendien zorgen kwekers met hun WKK’s voor continuïteit van de energievoorziening. Er ligt een voorstel van onze sector bij het kabinet om de energietransitie voortvarend aan te pakken.”

Ook onder de leden van Royal FloraHolland zijn energiekosten de grootste zorg. Dit zegt Van Schilfgaarde in het interview in deze krant, waarin de CEO van Royal FloraHolland de balns op maakt van het eerste half jaar.
Zie pagina 8 en 9.