Plantion bouwt verwerkingscentrum

Efficiënt n Door de realisering van een nieuw, multifunctioneel verwerkingscentrum gaat Plantion meer faciliteiten bieden aan klanten en daarnaast ook haar logistieke stromen efficiënter inrichten.

De nieuwbouw sluit aan op het bestaande gebouw en vergt een investering van € 7,7 miljoen. De beoogde oplevering is juli 2023. Een presentatie van het nieuwbouwplan met alle feiten en cijfers is hier te bekijken. 

Op de ledenvergadering stemden de leden van Plantion met overweldigende meerderheid (94,1 procent) in met de investering, waarmee een belangrijk project uit het beleidsplan 2022-2025 gerealiseerd wordt. Voorzitter René Willemsen en algemeen directeur André van Kruijssen zeiden verheugd te zijn dat de visie en het beleid van bestuur en directie gedeeld worden en dat het vertrouwen er is om, deze belangrijke stap naar verdere groei te zetten.


Extra dienstverlening

Het 6.250 m2 grote verwerkingscentrum omvat zeven extra aanvoerdocks en een grote expeditieruimte. Ook komen er flexibel in te delen box- en koelruimten waar huurders 24/7 toegang zullen hebben. Volgens manager Facilitair en Logistiek Gerco van de Hoef is uitbreiding van verhuurbare capaciteit noodzaak. De leden gaven bestuur en directie decharge over het in 2021 gevoerde beleid. In het ‘coronajaar' steeg de omzet van Plantion naar een recordhoogte van € 114,5 miljoen (+ 7,8 procent), met positieve bijdragen van alle onderdelen.