Het team van Broekhof is blij verrast met de HortiContact Innovatie Award 2022.
Het team van Broekhof is blij verrast met de HortiContact Innovatie Award 2022. Foto:

Broekhof wint Award HortiContact Innovatie

n Ketensamenwerking gaf doorslag voor vakjury

Bekroning n Op de eerste beursdag van de glastuinbouwbeurs HortiContact in Evenementenhal Gorinchem werd Broekhof bekroond met de HortiContact Innovatie Award 2022 met haar innovatieve product Recy®100 folie. Er waren in totaal 19 innovaties door exposanten aangemeld bij de organisatie. Uit deze inzendingen waren onlangs drie innovaties genomineerd. Naast Broekhof ging het om innovaties van Signify en PATS-drones.

“Super gaaf, we zijn blij verrast”, was de eerste reactie van Suzanne Hiddink, Marketing Manager bij Broekhof. “Wij willen graag de jury bedanken. Het is een mooie waardering voor al het werk. Wij werken samen voor dit project met onze partners Circulair Plastics en KRAS Recycling. Het is een uniek project waar heel de keten aan meewerkt. Nogmaals, wij zijn ontzettend blij dat wij deze Award mee mogen nemen.”

De winnende innovatie van Broekhof is ontwikkeld, omdat plastic bloemhoezen en krimpfolie nog te vaak in de verbrandingsoven belanden. Hiddink: “Zonde, want dit materiaal is oneindig te recyclen. De Recy 100 folie is gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal dat afkomstig is van de plasticafval uit de horti-sector.” Het plastic afval wordt ingezameld bij bloemverwerkers door heel Europa en teruggebracht via de Nederlandse veilingen naar KRAS Recycling. Circulair Plastics maakt vervolgens nieuw folie, waarvan Broekhof nieuwe bloemenhoezen maakt. Deze ketensamenwerking gaf uiteindelijk de doorslag voor de jury om Broekhof de HortiContact Innovatie Award 2022 toe te wijzen.

Er is op HortiContact 2022 een speciale innovatieroute uitgezet, deze route leidt bezoekers langs alle innovaties inclusief de winnende innovatie van Broekhof. Voor meer informatie: www.horticontact.nl.


Prijswinnaars vakverhaal chrysant

vak n Bezoekers van Keukenhof konden afgelopen week genieten van meer dan 156 soorten chrysanten in het Willem-Alexander paviljoen. Het was een lust voor het oog.

7 mei was in Keukenhof de vakbijeenkomst chrysant. 22 deelnemers leverden aan voor de keuring.

Pluis:

3e prijs: Anastasia Sunny van Decorum / Arcadia, 2e prijs: Couture van Decorum / Arcadia. (Nr. 255), 1e prijs: Topspin van Vannova J& A Flowers (nr. 477) 

Commentaar van de jury: Mooie dikke linten, perfect van gelijkheid en van rijpte, hele mooie frisse uitstraling.

Santini: 

Commentaar van de jury: Mooi product, prachtig uitgeselecteerd door de kweker, eyecatcher.

Tros:

Commentaar van de jury: Perfect uniform, perfect van rijpte, mooi blad en een frisse uitstraling

Overall vakprijs:

Commander van Zentoo

De jury was bijna unaniem in de beoordeling, 7 van de 8 hadden deze op nr 1 staan en het 8e jurylid had deze op nr 2 staan.


Geen prijs maar wel een eervolle vermelding voor de volgende geverfde producten:

Nr. 3: 2 producten staan op een gedeelde 3e plek: Altaj Sunshine van Zentoo en
Antanov Sunshine van Decorum / Arcadia.

Nr. 2: Een mix van geverfde Topspin, ook van Decorum / Arcadia.
Nr.1: Mooiste: Antanov Hortensia van Decorum/ Arcadia. (nr. 278)


Grote dank aan Aaltje en Thijs van Giessen die jarenlang veel werk verzet hebben tijdens de voorbereidingen van de chrysantenshow. Zij worden opgevolgd door Christa en Leo Middelburg.


Eerste prijs Commender van Zentoo