De kalanchoë is een kleurrijke, sterke plant, die het over goed doet.
De kalanchoë is een kleurrijke, sterke plant, die het over goed doet. Foto: Mascha Gutlich

Kalanchoë.nl lanceert de nieuwe website

Nieuw n De promotiecommissie Kalanchoë.nl heeft haar website volledig vernieuwd: www.kalanchoe.nl. Exact 6 jaar na de vorige website. De website is ontwikkeld vanuit de behoefte van de eindconsument en beschikbaar in de talen Nederlands, Duits en Engels. Binnenkort ook in het Frans en Pools. Thema’s als verzorging & inspiratie zijn de prominente onderdelen van de website. 

Maar ook productie en herkomst zijn thema’s waar consumenten steeds meer van willen weten als ze, meestal vanaf social media kanalen, de website bezoeken.

Consumentenbehoefte 

De nieuwe website Kalanchoë.nl is ontwikkeld op basis van uitgebreid consumentenonderzoek in de belangrijkste afzetlanden. Dit onderzoek plus het bezoekgedrag aan de vorige website en vragen van consumenten vormde de basis van de website. Ervaring heeft geleerd dat consumenten een product specifieke website meestal pas bezoeken na aankoop van een product. Of dat zij iets over Kalanchoe op social media hebben gezien. Vaak met als doel meer info over de verzorging, herkomst of de (duurzame) productie op te zoeken, maar ook om inspiratie op te doen hoe de plant te gebruiken.

Op de nieuwe website staan de deelnemende kwekers en veredelaars minder prominent dan voorheen vermeld. Met als doel de Kalanchoë een gezicht te geven, want steeds meer consumenten willen weten over de herkomst en of de plant duurzaam is geproduceerd. 

Door de vermelding van de website op productverpakkingen legt de nieuwe website zo optimaal mogelijk de verbinding tussen de collectieve promotie en de verkoop.

Gezamenlijke aanpak

De collectieve promotie ‘Kalanchoë.nl’ voor de bloeiende plant Kalanchoë is een initiatief van 17 kwekers en 6 veredelaars uit Nederland, België, Duitsland en Denemarken, allen lid van Royal FloraHolland. Royal FloraHolland faciliteert deze groep, Glastuinbouw Nederland organiseert en verzorgt het secretariaat en Sense marketing & more verzorgt de campagne. Voor meer informatie: zie www.kalanchoe.nl, op Instagram, Facebook & Pinterest.


Dümmen Orange benoemt Freek Tromp Hoofd Tropicals

Hoofd n Veredelaar Dümmen Orange heeft Freek Tromp aangesteld als hoofd van de Business Unit Tropicals.

Hij zal de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de  uitvoering  van van de wereldwijde strategie en het



















stimuleren van verdere groei in de Tropicals-business. In zijn nieuwe functie volgt Freek Wander Tuinier op, die ervoor heeft gekozen om de commerciële verantwoordelijkheid voor Europa en Azië op zich te nemen. Dit sluit beter aan bij zijn persoonlijke en professionele ambities en zal de groei van Dümmen Orange in Tropicals helpen te versnellen.
"Freek heeft een bewezen staat van dienst als succesvol Business Unit-hoofd en we zijn erg blij hem opnieuw in deze rol te mogen verwelkomen bij Tropicals", zegt Keith Cable, President Americas bij Dümmen Orange. "Zijn managementachtergrond en zijn strategische en operationele ervaring vormen een prima match met onze ambities in dit segment."

"Dit is een fantastische kans om mijn ervaring als Business Unit-hoofd te combineren met de ambitieuze agenda van Dümmen Orange in de Tropicals-business", zegt Freek Tromp. "Ik deel volledig het geloof van Dümmen Orange in de kracht van geavanceerde veredelingstechnologie om innovaties te stimuleren, en ik zie ernaar uit om samen te werken met onze vele Tropicals-klanten over de hele wereld."

Kalanchoë voor zowel binnen als buiten.
Freek Tromp