Wojtek Rozynski Evanthia (RVG Productions)
Wojtek Rozynski Evanthia (RVG Productions) Foto: RVG Productions

Kom uit je kas, verdiep je ook in een ander

Doelen n Want gemeenschappelijke doelen zijn toch de voornaamste reden voor Evanthia om zich bij de Club van 100 te voegen. 

Dat raadt De Lange iedereen aan: "Als je je als bedrijf ontwikkelt ben je toch snel geneigd alleen oog te hebben voor je eigen problemen. We zijn te druk met onszelf. In plaats van 'kom in de kas' zeg ik dan: 'kom uit je kas'. Verdiep je ook eens in de ander. Wellicht kun jij iets bijdragen dat hun probleem helpt op te lossen, en hebben zij interessante input voor jou. We hebben als sector met grote, ingewikkelde problemen te maken, die we individueel niet kunnen oplossen. Daar moeten we vanuit verschillende disciplines naar kijken.” Evanthia komt dan zeker ook niet alleen bij de club om te halen: We willen ons wereldwijde netwerk beschikbaar stellen, en de kennis die we hebben opgedaan delen. We zijn altijd al open en transparant geweest. We willen niet iets verkopen, we willen een relatie opbouwen met onze klanten, leveranciers en zelfs concurrenten. In dat opzicht zitten we goed bij de WUR. Het is een leuke, interessante club. We zullen ons er zeker thuis voelen.”

Over Evanthia 

Evanthia werd in 2013 opgericht door Westlander Nico Grootendorst. Het bedrijf houdt zich bezig met veredeling van snijbloemen, pot- en perkplanten, de vermeerdering van tropische planten en de optimalisatie van zaden. Zo heeft het bedrijf een portfolio opgebouwd met ruim 12.000 variëteiten. Het bedrijf is flink gegroeid. Momenteel werken er ongeveer 80 mensen vast, naast een wisselend aantal uitzendkrachten. 


Het hoofdkantoor van Evanthia is gevestigd in Monster, met een tweede locatie in 's-Gravenzande, waar onder andere kiemkamers en vermeerderingskassen zijn gevestigd. De locatie in 's-Gravenzande zal dit jaar nog eens flink worden uitgebreid. Verder werkt Evanthia samen met productielocaties in ruim 40 landen en heeft het bedrijf meer dan 2000 klanten in bijna 100 landen. Jaarlijks produceert Evanthia miljoenen plantjes en levert zij wereldwijd ruim 2 miljard zaden. 


Meer weten? 

Kijk op www.evanthia.nl.

Celosia argentina cristata Evanthia
Pieter Lock