Afbeelding

Koninklijk bezoek in de bloemen

Algemeen

Koning Willem Alexander en Koningin Maxima brachten in de eerste week van april een bezoek aan de Duin- en Bollenstreek. En hoewel de Bloemenkrant uiteraard beschikt over prachtig geposeerde foto’s ( zie etalage) konden we het niet nalaten deze actiefoto te plaatsen.

Vol trots dat onze Koning en Koningin genoten van de kleurenpracht en zich graag tussen de bloemen lieten fotograferen. Na een bezoek aan Voorhout gingen zij naar Hillegom, waar ze bij The Tulip Barn aan de 3e Loosterweg werden begroet door burgemeester Arie van Erk. Het gezelschap ging vervolgens naar het bezoekerscentrum waar Romy Ruigrok, eigenaar van The Tulip Barn ze verwelkomde en Koningin Máxima bloemen kreeg van de 4-jarige Amélie. Ruigrok gaf in het bezoekerscentrum een korte toelichting over The Tulip Barn, waar bollenteelt en toerisme verenigd worden. Toeristen kunnen hier terecht om foto’s te maken, wat voorkomt dat de reguliere tulpenvelden te veel worden belast.
Aansluitend poseerde het koningspaar in zo’n speciaal hiervoor bestemd tulpenveld. Voor de Koningin, op haar hoge hakken, een uitdaging op zich. Des te meer werd het bezoek gewaardeerd. In elk geval liet het paar zich vol interesse voorlichten.

Floriade

Misschien heeft het Koningspaard ook nog een keer de gelegenheid om samen of met hun drie dochters een bezoek te brengen aan de Wereldexpo Floride.  

Nu opende de koning woensdag 13 april de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere. De Nederlandse tuinbouw laat op de Expo, samen met nationale en internationale deelnemers, groene oplossingen zien die onze steden leuker, leefbaar en duurzamer maken. Samen met Flevolandse kinderen opende de koning officieel de Expo door symbolisch de laatste cress te planten in een levende kaart van het park. De opening vond plaats bij de toren Flores, die met een bijzonder arboretum-gevelkunstwerk een kleurrijk middelpunt is van het Floriade-park.

 Lees ook: 

Koning opent Floriade

Afbeelding