De Kerst achtergrond met vele mogelijkheden.
De Kerst achtergrond met vele mogelijkheden. Foto: Shutterstock

Greencre8 ontwikkelt opvallende concepten

n Al tien jaar actief met vernieuwingen

Opvallend n Greencre8 startte in 2012 met de ontwikkeling van onderscheidende concepten in de sierteelt in samenwerking met gerenommeerde kwekers/kwekerijen. Dit leverde de afgelopen jaren veel succesvolle concepten op. Richard Grootscholten, eigenaar van Greencre8, ervoer dat je als kweker weinig tijd en aandacht hebt voor nieuwe concepten. Zo ontstond het idee om zelf concepten te ontwikkelen en samenwerking te zoeken met geschikte kwekers of veredelaars. 

Zo elkaar versterken en zorgen dat ieder blijft doen waar diegene het sterkst in is. Verdelen, kweken en creatieve concepten bedenken. Omdat we snappen dat er in de sierteelt veel wordt gekopieerd, wordt ieder concept tijdens de ontwikkeling besproken met onze legal partner, een gerenommeerd internationaal advocatenkantoor, voor de juiste registratie en bescherming. Op deze manieren beschermen wij onze merken/concepten voor ons en onze partners voor de toekomst.

 Merkloos is Waardeloos

Greencre8 werkt nauw samen met het reclame- en ontwerpbureau StudioBlauw dat met name op conceptueel en visueel gebied ondersteunt. Samen worden er nieuwe merknamen bedacht om zo meer lading en waarde aan het concept te geven. Tevens ontwikkelen en verzorgen zij het drukwerk van alle labels en verpakkingen. Hieronder de twee concepten waarmee wij zijn gestart.

No Water Flowers®

In 2012 zijn we gestart met de ontwikkeling en het op de markt brengen van The original No Water Flowers®: een toen nieuw concept waarbij amaryllisbloembollen in paraffine/kaarsvet met allerlei kleuren en geuren gedecoreerd worden. Deze speciaal geselecteerde bloembollen hebben geen water nodig om uit te groeien en te bloeien en hebben meteen de Gouden Tulp gewonnen als beste concept. In samenwerking met Vreugdenhil Bulbs & Plants is dit concept als eerste op de markt gebracht. Dit komt mede omdat de No Water Flowers® gegarandeerd bloeit en doordat Greencre8 dit concept blijft ontwikkelen en continu nieuwe varianten bedenkt. Zo blijven wij als pionier de markt verrassen. De in de handel welbekende gedecoreerde Sansevieria met zijn zacht fluweelachtige gekleurde toppen wordt geproduceerd door Greencre8. Deze groene planten wilden we voor een breder publiek interessanter maken door de topjes met bepaalde gekleurde materialen te voorzien waardoor er meer keuzes gemaakt kunnen worden dan alleen groen. 

Geregistreerd

Het beschermde en geregistreerde concept is in samenwerking met Van der Arend Tropical Plantcenter op de markt gebracht. Van der Arend Tropical Plantcenter is dan ook de enige die deze planten in de handel mag brengen. Inmiddels zijn er vele varianten van de Sansevieria TOP-line® waaronder de Velvet Touchz® (fluweelzacht gekleurde topjes), Glitterz® (topjes bewerkt met glittertjes in allerlei kleuren) en Artooz® (artistieke kleurlijnen op de topjes). Een van de nieuwste varianten is de Candy Touchz® waarbij de topjes zijn bewerkt met zandkleuren wat zorgt voor een snoepachtig uiterlijk. Al met al is de Sansevieria TOP-line® vele jaren een begrip in de handel en is er voor elk jaargetij wel een leuke variant te vinden. Zo zijn in deze tijd rond de kerstperiode de Glitterz® erg in trek.

Zie www.greencre8.nl met alles merken.

Afbeelding