Arjan Smit, Emiel de Sèvrèn Jaquet, Ukraine Airlines & 2 medewerkers in Kiev.
Arjan Smit, Emiel de Sèvrèn Jaquet, Ukraine Airlines & 2 medewerkers in Kiev. Foto:

100.000 Nederlandse tulpen in Kiev

Kiev n De honorair consul van Oekraïne in Nederland Emiel de Sèvrèn Jaquet heeft samen met Arjan Smit van Smit Flowers, ook voorzitter van Tulpen Promotie Nederland (TPN), de eerste van 100.000 tulpenbollen geplant, op het Maidan plein in Kiev

“Nederland is een van de grootste investeerders in Oekraïne en er zijn steeds meer investeerders die de kansen in Oekraïne ontdekken.”, aldus Emiel de Sévrèn Jacquet. De tulpen zijn beschikbaar gesteld door Smit Flowers. “Oekraïne is met haar ruim 42 miljoen inwoners en groeiende economie een interessante markt voor zowel bloemenexporteurs als toerisme. Ik ben vereerd om deze fantastische kleurenpracht aan de bevolking te kunnen aanbieden.” aldus Smit. 

De tulpen bloeien in april en mei 2022 tijdens het tulpenfestival in Kiev. In bijzijn van de burgemeester van Kiev Vitali Klitschko ontvangt men diverse politici, bestuurders en ondernemers uit Oekraïne en Nederland. Het aantal van 100.000 heeft ook een symbolische waarde. Tijdens de pro-Europese revolutie in 2014 kwamen er meer dan honderd betogers om. Hiermee eren ze hen.