Afbeelding
Foto:

Trade Fair Aalsmeer goed bezocht

Met 15.000 bezoekers uit meer dan 50 verschillende landen is de Royal FloraHolland Trade Fair Aalsmeer 2021 goed bezocht. 

Zo’n 500 exposanten gaven een kleurrijke invulling aan de beursvloer waar het vooral een kwestie van begroeten en ontmoeten was. Er werd heel wat bijgepraat. Het beursthema was Connect to grow.

DOOR WILMA VAN VELZEN

De Trade Fair vond plaats op 3, 4 en 5 november en trok slechts 2.000 minder bezoekers dan in 2018 en 2019. Iedereen had er weer zin in, want vanwege de Covid kon de editie 2020 geen doorgang vinden. Met deze beurs, die extra ruim was opgezet, werd dat ruimschoots goedgemaakt.

Overweldigend

Zonder overdadig te zijn was flink uitgepakt en de stands toonden zowel overweldigend als kleurrijk en professioneel. De passie voor bloemen en planten spatte er vanaf. Standhouders, bezoekers en organisatie toonden zich uitermate tevreden. De opzet was vanouds met een grote bloemenhal, centrale hal met de veredelaars, toegevoegde waarde leveranciers, handel, het Royal FloraHolland House en een grote plantenhal.

Fotomomentje

Een blikvanger bij het Royal FloraHolland House en Floriday was een kleurrijke bloemenrivier met brug voor een fotomomentje. 365 days of flowers bood een bloemrijke presentatie van pioenen tot zonnebloemen en chrysanten en Decorum toonde behalve een prachtige diversiteit ook veel noviteiten. Onder de stands kwam je meer juweeltjes tegen, waaronder een nostalgisch rood lelijk eendje gedecoreerd met fraaie cyclamen en Poinsettia, fraaie groene planten presentaties, prachtige spiders, een veldje wit blauwe funny Santini Maradona, beeldschone bloementaarten van Dutch Flower Cake, smaakvolle Phaleanopsis presentaties en bloemenzuilen van Dümmen Orange. Jubilea waren er ook, waaronder 75 jaar Slijkerman Kalanchoë die dat vierde met de nieuwe dubbelbloemige roze Kalanchoë Venus en een fotoreportage waarvan de schilderijlijstjes waren versierd met Kalanchoë bloemetjes. 

Greenovation Award

Woensdagmiddag werd de winnaar van de Greenovation Award bekendgemaakt. Deze prijs voor het beste duurzame concept of product ging naar Bernhard plantenkwekerij voor hun Elegant Phalaenopsis-lijn (vlinderorchidee). In het Royal FloraHolland House konden ook de tachtig noviteiten worden bekeken die meedingen naar de Glazen Tulp Award. De winnaar wordt 9 december bekend gemaakt. Maar ook konden beursbezoekers kennis maken met Henck of Yan, de creatieve bloemisten van de Netflix serie The Big Flower Fight.

Volgende Royal FloraHolland Trade Fair Aalsmeer vindt plaats op 9-10-11 november.