Dick van Raamsdonk is blij dat de reacties voor zijn beurs weer fors binnenlopen.
Dick van Raamsdonk is blij dat de reacties voor zijn beurs weer fors binnenlopen. Foto:

Registraties lopen uit de hele wereld binnen

n IFTF Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen

Internationaal n De International Floriculture Trade Fair (IFTF) Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen maakt zich op voor kwekers en een groot koperspubliek uit de hele wereld. Woensdag 3 en donderdag 4 november is de IFTF van 10.00 tot 19.00 uur geopend en vrijdag 5 november van 10.00 tot 17.00 uur. 

DOOR WILMA VAN VELZEN

“Bij de IFTF draait het om bezoekers”, zegt IFTF-organisator Dick van Raamsdonk. “Het aanmelden is door Covid-19 dan misschien wat later op gang gekomen, maar we hebben al ontzettend veel registraties mogen noteren vanuit de hele wereld. Dit betekent dat we een groot internationaal koperspubliek mogen verwelkomen. Hoewel de beursbezetting momenteel zo’n vijfenzestig procent van normaal bedraagt zijn we hierover niet ontevreden. Alleen het aantal Nederlandse exposanten ten opzichte van de internationale exposanten is eigenlijk wat achtergebleven. Heel jammer, want misschien hebben zij te vroeg hun conclusies getrokken bij het nemen van hun besluit toch nog een jaartje over te slaan.”

Representatief

Deze terughoudendheid onder de Nederlandse exposanten zegt Van Raamsdonk lastig te kunnen interpreteren. “Neem de internationale groente en fruitbeurs ‘Fruit Attraction 2021’ die begin oktober plaatsvond. Dit is een van Spanjes grootste beurzen met wel zes hallen. Het bezoekersaantal was nagenoeg gelijk aan de laatste beurs voor de Covid-19 pandemie, waarbij internationale bezoekers uit wel meer dan honderd landen werden genoteerd. Daarbij gold zelfs nog de anderhalve meter afstand regel en een mondkapjesplicht. Hoewel dit een andere sector betrof, biedt dit wel een representatief beeld. En een virtuele beurs werkt niet, dus dan zou je denken dat deelnemers na twee coronajaren zich meer dan ooit zouden willen laten zien om weer in contact te komen met kopers. Blijkbaar toch niet.”


Goed bezochte beurs

“Vanaf het moment dat we in juli besloten dat de IFTF doorgang zou vinden zijn we druk bezig met de organisatie. Dit voelt goed. We zitten boordevol energie met volop nieuwe ideeën om te blijven vernieuwen. De exposanten die zich reeds hebben aangemeld zorgen voor een mooi en gevarieerd aanbod en volop noviteiten. We zijn dit jaar een kleinere beurs, maar wel een met een goed gezelschap en waarvoor ik nooit getwijfeld heb de koers vast te leggen. Amerikaanse en Aziatische bezoekersregistraties blijven vanwege de coronaregels deze keer nog achter, maar des te meer aanmeldingen voor beursbezoek hebben we al vanuit de Europese landen en Rusland mogen noteren. Ik denk dat het lekker druk gaat worden en dat we straks een goed bezochte beurs kunnen noteren.” 

Toegangsregels

Toegangsregels zijn er wel. Gezien de geldende overheidsregels wordt er strikt op toegezien dat iedere bezoeker een QR-code of ander vaccinatiebewijs kan overleggen of tenminste een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 24 uur om toegang tot de IFTF te verkrijgen. Daar moet iedereen wel rekening mee houden. Kijk voor meer informatie op https://hppexhibitions.com/iftf/

Gelijkgestemden die elkaar opzoeken om weer zaken te doen.
Een gezellige drukte bij een van de mooiste producten van de wereld.