De sierteeltsector kijkt er naar uit weer vrijuit alle producten en arrangementen te kunnen bewonderen.
De sierteeltsector kijkt er naar uit weer vrijuit alle producten en arrangementen te kunnen bewonderen. Foto:

RFH Trade Fair Aalsmeer in de startblokken

Met een beursoppervlak van 27.000 m2 en ruim 500 exposanten die invulling geven aan een bezettingsgraad van 86% heeft de Royal FloraHolland Trade Fair Aalsmeer na de tweejarige coronapauze weer veel te bieden. Alles op het gebied van planten, bloemen en toegevoegde waarde artikelen is in huis. De beursdagen zijn op 3-4-5 november.

“We zijn erg blij weer een beurs te mogen organiseren” zegt Royal FloraHolland Trade Fair & Events manager Wilma Kofoed. “We merken dat onze exposanten en klanten er ook veel zin in hebben. De opzet is vanouds met een grote bloemenhal, centrale hal met de veredelaars, toegevoegde waarde leveranciers, handel, het Royal FloraHolland House en een grote plantenhal. Een aantal gangpaden is verbreed zodat afstand houden mogelijk blijft. De doorstroming is verbeterd met het weghalen van muren waardoor de bloemenhal en centrale hal mooi op elkaar aansluiten.”


Greenovation Award
“Behalve dat we de talrijke exposanten veel te bieden hebben met hun actuele handelsassortiment zullen zij eveneens verrassen met noviteiten. Deze staan ook in het Royal FloraHolland House, met de genomineerden voor de Greenovation Award, de prijs voor het beste duurzame product of concept. De Award uitreiking is 5 november om 16.00 uur in het Royal FloraHolland House. Alle beursdagen is dit tevens het toneel van Henck en Yan, finalistbloemisten van de Netflix-topper ‘The Big Flower Figth’, die een spectaculaire installatie bouwen met bloemen en planten.


Connect to Grow

“Uiteraard stelt Royal FloraHolland vanuit het thema ‘Connect to Grow’ ook zijn dienstverlening op de beurs centraal. Klanten kunnen zich in het Royal FloraHolland House laten informeren over de laatste ontwikkelingen binnen Floriday. Landelijk Veilen, Internationale ontwikkelingen en de nieuwste dienst Strategisch Marktinzicht en duurzaamheid kunnen worden besproken met de programma experts.”


Green Walk

Meer dan ooit is duurzaamheid actueel. Wilma Kofoed noemt het zelfs geen trend meer, maar randvoorwaarde voor een gezonde toekomstbestendige sectorgroei. “Royal FloraHolland heeft daarom samenwerking gezocht met diverse ketenpartners. Door duurzaamheidseisen uit de markt te helpen realiseren in het aanbod, creëren we een betere marktpositie voor onze leden en klanten. Een belangrijke eis op dit gebied is Floriculture Sustainability Initiative (FSI) welke gericht is op de internationale sierteeltsector. Deze benadering van duurzaamheid wint aan draagvlak en alle exposanten die ‘FSI Compliant’ worden zichtbaar op de beursvloer in de Green Walk.”


Internationale bezoekers

Eerdere beurzen lieten een stijgend aantal internationale bezoekers zien, waarbij de laatste Trade Fair een derde internationale beursbezoekers telde. Of dit ook deze keer zo zal zijn is volgens Wilma Kofoed moeilijk voorspelbaar. "We verwachten dat minder bezoekers van buiten Europa zullen komen. Deze betroffen zo'n 8 tot 9% van het totaal. Goede berichten en al veel registraties komen van klanten binnen Europa die de Trade Fair willen bezoeken. Ook zijn we de eerste grote internationale sierteeltbeurs die weer plaatsvindt. Intussen heeft de sector niet stilgezeten en is er veel nieuws te zien bij exposanten. Aanvullingen als de IFTF Expo Haarlemmermeer en de Flower Bazar in FloriWorld Aalsmeer zijn initiatieven die elkaar versterken en beursbezoekers ongetwijfeld zullen combineren. Zelf staan we ook met een kleine stand op de IFTF.”

Manager Wilma Kofoed is de drijvende kracht achter de Trafe Fair.  Foto: Nils van Houts