The Ladies van the ladies Circle actief op de Flower Bazar.
The Ladies van the ladies Circle actief op de Flower Bazar. Foto:

TLC-The Ladies Circle op Flower Bazar

Ladies n Hoe reageert u als u door uw zoon wordt geconfronteerd met zo een verklaring?

"Mam, er zijn drie problemen met jullie vrouwen: jullie zijn te eerlijk, jullie willen altijd meer leveren dan verwacht op het werk en jullie helpen elkaar niet." Eva Dahlqvist, senior leider in de sierteeltsector, realiseerde zich dat haar zoon een punt had en ging aan de slag om dit te veranderen. Ze inventariseerde dat er behoefte was aan een damesnetwerk in de sector en contacteerde Flora Späth, partner bij GTC+ in Aalsmeer. Samen met 5 andere toonaangevende dames gaven ze TLC-The Ladies Circle vorm, missie, visie en een programma voor de komende maanden. Het doel is simpel: elkaar helpen en inspireren. Vrouwen steunen door middel van activiteiten en netwerken, delen van informatie, inzichten en kennis.

Dit ontwikkelde zich tot strandwandelingen, bedrijfsbezoeken, een gezamenlijke fietstocht tijdens Ride for the Roses en zelfs een internationale evenement tijdens Greentech in de Rai in 2019. Alle evenementen eindigen met een borrel om onderling te netwerken met andere vrouwelijke leiders. Inmiddels worden elke 6-8 weken bijna 100 toonaangevende dames binnen de sierteelt regelmatig uitgenodigd voor TLC activiteiten.

TLC heeft zijn uitdagingen gehad met Covid. "Het was belangrijk om door te gaan en nieuwe manieren te vinden om verbonden te blijven, omdat er zoveel positieve feedback was over onze activiteiten. De behoefde om elkaar te ondersteunen was er zeker", zegt Flora Späth, die in haar vrije tijd als netwerksecretaris fungeert. "Daarom zijn we begonnen met online bijeenkomsten. We wisselden niet alleen gedachten uit over de Corona-achtbaan, maar nodigden ook sprekers uit die graag themadiscussies leidden. Wanneer covidregels het toestonden, reageerden we snel en organiseerden we fysieke bijeenkomsten op buitenlocaties in kleinere groepen", vervolgt Eva Dahlqvist.

"Samenkomen is belangrijk om de verbinding te versterken. Met trots nodigen de TLC dames u uit voor een van de eerste branche evenementen, de Flower Bazar bij FloriWorld in Aalsmeer op 17 september vanaf 11.00 u. Met netwerken en bijpraten terwijl de laatste trends en ontwikkelingen in de inspirerende omgeving van Flower Bazar worden bekeken en aansluitend ook FloriWorld bezoeken. Graag verwelkomt het bestuur dames in leidinggevende posities in de sector, om op die dag of andere aankomende evenementen aan te sluiten!", zegt Flora Späth. Ben jij een vrouwelijke leider in de Sierteelt en wil je meer weten of meedoen aan komende evenementen? Of wilt u het initiatief steunen? Mail dan aan Flora via TLCTheLadiesCircle@gmail.com