Afbeelding
Foto:

Bloemen voor de buren

n Promotiepakket vier de Burendag

Buren n Op zaterdag 25 september is het Burendag. De promotiecommissie van 365 dagen bloemen trakteert bloemisten die in haken op deze verkoopkans op een speciaal promotiepakket ‘Bloemen voor buren’ voor in de winkel én social media. 

‘Mensen dichter bij elkaar brengen en buurten socialer en leuker maken’, dat is het idee achter Burendag, een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Voor het vierde jaar op rij ondersteund de promotiecommissie van 365 dagen bloemen bloemisten met deze dag. Het promoten van deze gelegenheid bij bestaande klanten stimuleert de impulsverkoop van kleinere boeketten en zogenaamde koffieboeketjes, zo blijkt uit een pilot met 50 Nederlandse bloemisten. De promotiecommissie stelt een handig promotiepakket ‘Bloemen voor buren’ beschikbaar bestaande uit 25 koffiebekertjes, boeketkaartjes én kant-en-klare social media content. Marion Klaver, namens de promotiecommissie: “We hebben nog enkele pakketten beschikbaar meld je direct aan voor het gratis POS-pakket via https://bit.ly/aanmelden-burendag.  Nog een reden om mee te doen,” vervolgt Marion: “uit onderzoek blijkt dat mensen met een gezonde band met hun buren, gelukkiger zijn. Hoe mooi is het vieren van deze band met bijzondere bloemen van het seizoen.”

Koffieboeketje vol betekenis

In alle communicatie-uitingen hebben bijzondere bloemen van het seizoen zoals Dahlia, Calla en Bouvardia een rol. Dahlia is een typische seizoensbloem, die niet mag ontbreken in het boeket. Door de betekenis van Calla - geluk en Bouvardia, de bloem van de vriendschap - krijgt het boeket een diepere emotionele lading. De promotiecampagne wordt mogelijk gemaakt door snijbloemenkwekers aangesloten bij Royal FloraHolland. Zij helpen zij bloemist met de verkoopkansen in de seizoenen.