De Baltica in kas.
De Baltica in kas. Foto:

Ras Baltica blijft binnen VannoVa

Chrysant n Vorige week werd bekend dat VannoVa’s Master Grower R&A van Kester in week 2 van 2022 stopt met het telen van chrysanten. De kwekerij wordt dan omgebouwd tot een productielocatie van (jaarrond) lelies.

Vanaf week 2 in 2022 zal R&A van Kester geen chrysanten meer telen. Daarmee zullen wij helaas afscheid moeten nemen van één van de grondleggers van VannoVa.


De afgelopen periode hebben we in nauwe samenwerking met Deliflor en alle leden van VannoVa hard gewerkt om het belangrijke ras Baltica, dat nu geteeld wordt door R&A van Kester, binnen het VannoVa assortiment te behouden. En met succes.

Baltica blijft

R&A van Kester zal het ras Baltica in 2022 overdragen aan Master Growers Fred en Jan van Paassen in Andijk. Zij gaan dan één locatie volledig invullen met het ras Pina Colada en de andere locatie met Baltica. Hierdoor kunnen we -geheel volgens de VannoVa filosofie- één ras per tuin telen.

Perfecte omstandigheid

Hiermee creëren we de perfecte omstandigheden die nodig zijn om de topkwaliteit die klanten van ons gewend zijn, te garanderen.