Bo Kroes (re) is de winnaar.
Bo Kroes (re) is de winnaar. Foto:

Lentiz student wint ‘fabulous freesia’

Ruik n Studenten ‘Bloem & Design’ van Lentiz MBO Westland hebben de afgelopen maand kennis gemaakt met de Freesia.

Naast een gastles en een bedrijfsbezoek bij Freesia kweker Ton Vreugdenhil sloten de studenten de dag met een afsluitende opdracht rond het thema “Ruik de Freesia”. Uiteindelijk zijn 10 studenten aan de slag gegaan met deze opdracht. Bo Kroes is uitgeroepen tot winnaar. Bo loopt stage bij het bedrijf Reflections of Nature uit Vlaardingen. Bo en alle medewerkers van Reflections of Nature winnen een uitgebreide demonstratie en workshop van Roos van Unen, Flower Factor designer bij bloemistenplatform Flower Factor. De jurering is gedaan door Gerard Gardien van Royal FloraHolland en Roos van Unen van Flower Factor.

Freesia informatiedossier

Promotiegroep Fabulous Freesia heeft ook het informatieve en inspirerende informatiedossier ‘View on Freesia’ ontwikkeld en biedt daarin tal van interessante wetenswaardigheden over de herkomst, teelt, variatie, symboliek en natuurlijk inspiratie van de Freesia. Het dossier is bij de promotiegroep fabulous freesia’ beschikbaar voor iedereen die meer wil weten over de Freesia: van journalist, bloemist of ultieme fan. Email gerardgardien@royalfloraholland.com

Gezamenlijke aanpak telers

De collectieve promotie ‘fabulous freesia' voor de snijbloem freesia is een initiatief van alle telers die lid van Royal FloraHolland. Royal FloraHolland faciliteert deze groep en verzorgt het secretariaat; Flower Factor is het uitvoerende bureau voor de promotiecampagne. Voor meer informatie over freesia zie Flower Factor op Facebook, Instagram & YouTube.