Campari.
Campari. Foto: @femmievandersluis @bloomingimage.nl

Florinca heeft plek veroverd

n Met prachtige soorten

Fraai n De Florinca’s vormen al weer verscheidene jaren een welkome aanvulling in de produktgroep alstroemeria. Met de vertakte bloeiwijze, de aanvoer met een open bloemetje en de nog langere houdbaarheid onderscheiden ze zich duidelijk van de gewone alstroemeria’s. Als veredelaar heeft Könst Alstroemeria aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van het Florinca sortiment.

Wat zo’n 20 jaar geleden begon met de alstresia Cuba heeft geleid tot de ontwikkeling van een sortiment verbeterde soorten die inmiddels de eigen groepsnaam Florinca’s heeft gekregen. “Flor”spreekt voor zichzelf en “inca” verwijst naar Zuid-Amerika, het werelddeel van de Inca’s, en tevens het oorsprongsgebied van de alstroemeria.

Aan de top

De soorten Paradiso en White Pearls staan inmiddels kwalitatief aan de top van de witte Florinca’s. De witte Arcadia die hier vorig jaar aan werd toegevoegd doet hier met zijn vele bloemetjes in sierwaarde zeker niet voor onder. Vooral de houdbaarheid op de vaas is uitstekend.

Kleurenpallet

Verder zullen er dit voorjaar nog een paar andere kleuren uit de veredeling van Könst op de markt komen. Naast Arcadia gaat de kweker Onno Dobbe De knalrode Campari en de lichtrose Pink Blossom aanvoeren. Beiden zijn geschikt voor de verwerking in allerlei arrangementen. Het valt te verwachten dat het kleurenpallet in de Florinca groep zich de komende jaren zeker zal uitbreiden en dat de Florinca zijn plekje in de bloemenwereld wel heeft veroverd.

White Pearls.
Arcadia.
Paradiso.