Bollenjongens
Bollenjongens Foto: omroep west

TV-serie Bollenjongens

TV n Op woensdag 5 mei start de nieuwe serie ‘Bollenjongens' op TV West. In deze serie volgt presentator Johan Overdevest een jaar lang elf jonge agrariërs tijdens hun werk op het land en in de schuren in de Duin- en Bollenstreek.

Waarom zetten kwekers hun land onder water? Hoeveel bollen gaan er jaarlijks de grond in? Wat gaat er allemaal aan vooraf voordat de bloemen en bollen geëxporteerd kunnen worden? Wat is het verschil in vermeerdering tussen een tulp en een hyacint? Waar lopen agrariërs tegenaan in hun vak? Welke innovaties spelen er in de bloembollensector en hoe ziet de toekomst van het vak eruit qua duurzaamheid? De antwoorden op deze en andere vragen krijgt Johan Overdevest, zelf afkomstig uit de Duin- en Bollenstreek, in deze nieuwe tiendelige serie, waarin hij jonge agrariërs een jaar lang volgt.
De jonge ondernemers, allemaal tussen de 20 en 30 jaar oud, vertellen in ‘Bollenjongens' een open en eerlijk verhaal, waarbij ook uitdagingen in bloembollensector en persoonlijke twijfels en vragen besproken worden. Daarnaast wordt de Duin- en Bollenstreek prachtig in beeld gebracht.

De serie is vanaf 5 mei tien weken lang te zien op TV West, landelijk te ontvangen via digitale tv-ontvangers. Online zijn alle programma's te zien via Omroep West.