China teruggeschroefd door Royal Flora Holland

Teruggeschroefd n Terwijl voormalig directeur Lucas Vos van Royal FloraHolland een enorme markt in China zag, die hij ook bezocht, zijn de activiteiten daar door nieuwe directie vergaand teruggeschroefd.

De activiteiten concentreren zich vooral rond Shanghai, waar een vestiging is met drie personeelsleden.

“Met het aantreden van Steven van Schilfgaarde als CEO zijn de activiteiten in China tot een minimum teruggebracht”, zegt woordvoerder Michel van Schie. De buitenlandse activiteiten van RFH richten zich vooral op het ondersteunen haar leden in Afrika.

Overigens is het bedrijf in Shanghai administratief gevestigd in Hongkong, omdat het daar tot nu toe simpeler was er een onderneming te hebben. “De Ltd in Hong Kong is indertijd om administratieve redenen opgericht omdat het rechtstreeks in Shanghai wat lastiger was”, zegt Van Schie.

Druk

Nu de druk van centrale regering in Peking op Hongkong steeds groter wordt, waardoor demonstraties ontstaan voor de van het Britse bewind geërfde bijzondere (vrijere) positie, lijkt het de vraag of ook de administratieve veilingvestiging daar ondernemingsvrijheid blijft genieten. In en om Shanghai lag er overigens de laatste decennia vooral een markt voor veredelaars.