De dames van het Corsocomité zijn har(t)d bezig.
De dames van het Corsocomité zijn har(t)d bezig. Foto:

Doe-het-zelf corsohart overweldigend succes

Hart n De doe-het-zelf corsohart actie van het Bloemencorso Bollenstreek is uitgemond in een overweldigend succes. Niet de beoogde 800 pakketten werden afgenomen, dit werden er wel meer dan 2800. Afgelopen weekend kwam je de harten overal in de corsomeenten tegen.


Boven verwachting is ook deze actie, die onderdeel is van de campagne Hartverwarmende Bloemenactie, het alternatieve corsoprogramma van Bloemencorso Bollenstreek, een weergaloos succes. Een corso rijden was dit jaar niet mogelijk, maar op kleinere schaal was er wel nog heel veel mogelijk. De ‘Gezichten van het Corso’ staan voor de mooiste corsoverhalen en eerder werden in elke corsogemeente al 75 bossen tulpen uitgedeeld vanuit de actie ‘wie verdient een bloemetje’. Een fotowedstrijd werd opgestart en vervolgens de doe-het-zelf corsohart actie.


Toparrangeurs

“Vanuit de corso organisatie hebben we samen met een drietal toparrangeurs uit de corsogemeenten Michael van Namen, Tineke Geerlings en Joan Stam een doe-het-zelf corsohart samengesteld” zegt een woordvoerder van het corso.

“Dit pakket was verkrijgbaar voor 10 euro en daarvoor kreeg men een hart van 40 cm, verse hyacinten, steekmateriaal en een instructievideo die gemaakt is door de betrokken arrangeurs. Hiermee kon iedereen zijn of haar eigen corsogevoel creëren. Op 14 april werden in de corsoregio acht flower-take-away locaties ingericht, veelal op goed aanrijbare parkeerplaatsen van zwembaden, maar ook bij bollenexporteur Lubbe Lisse.” De actie heeft de mooiste bloemenharten opgeleverd. Overal in de regio zag je ze dit weekend aan muren hangen, in bloembakken staan of werden ze cadeau gegeven.


Japan bevestigt deelname Floriade

Floriade n Een nieuwe internationale deelnemer heeft zich aangesloten bij Floriade Expo 2022: Japan. Floriade is verheugd met deze officiële bevestiging van deelname van het land.

Japan zal, net als alle andere deelnemers, haar visie op een gezonde groene stad en haar cultuur tentoonstellen op de Expo in Almere in 2022.

        

Japanse tuinbouw en bloemen

Het Japanse Ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij geeft aan dat het land typische tuin- en landbouwtechnieken wil laten zien waar Japan trots op is. Ook is er aandacht voor Japanse bloemenpracht en cultuur door onder andere ‘ikebana’ naar Floriade te brengen. ‘Ikebana’ is de Japanse kunst van bloemstukken maken met mooie composities. Japan wil met de inzending haar bloemenexport en groene technologieën promoten en haar banden met Nederland verder versterken.


Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema "Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Een kleurrijk bloemenhart.
Afbeelding