De studenten klaar om te beginnen.
De studenten klaar om te beginnen. Foto:

Innovatief Plantenarrangement Contest

Winnaars n Wat gebeurt er als je de derdejaarsstudenten van de Lentiz MBO Westland opleiding Bloem & Design de vrije hand geeft in het maken van een plantenarrangement? Dinsdag 23 maart was de uitvoering van de innovatieve-plantenarrangement-wedstrijd en konden de studenten laten zien wat ze kunnen.

Onderzoeken, inkopen en vervolgens uitvoeren. Dit project is meer dan alleen een wedstrijd. In samenwerking met Javadoplant en 4-attention duiken de studenten de wereld in van planten en arrangementen. Het thema van deze wedstrijd is ‘orchidee’ en ‘plantterrarium’. Na het doen van onderzoek begint de ontwerpfase en vervolgens het bepalen en inkopen van de materialen.

De wedstrijddag

Student Diewertje van Marion heeft er enorm veel zin in: “De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Ik vind dit dan ook een super project om te doen. Ik heb veel geleerd en ben trots op het eindresultaat.” Ze heeft in een grote glazen schaal een mini jungle ontworpen. Orchideeën, bevestigd op ‘spider wood’, hangen boven het water inclusief waterplanten en een kleine waterval. Na het presenteren van haar arrangement en het houden van een pitch is het wachten op het eindoordeel van de jury.

De uitslag

Marketeer Gerson Aalbrecht (Javadoplant) en vakdeskundige Hans Hoogerwerf hebben alle vorderingen van de studenten gevolgd en alle onderzoeksverslagen gelezen. Aan het eind van de middag was het zover en maakten zij de winnaars bekend. Derde plaats: Jet van Gentevoort, Tweede plaats: Michelle Verheij, Eerste plaats: Diewertje van Marion.
Er was dit jaar helaas geen publiek bij deze leuke wedstrijd. Voor vragen kunt u contact opnemen met docent Lentiz MBO Westland Andrew Aué, aaue@lentiz.nl - 06 42666453.

Een van de arrangementen.