Bloemstylist Romeo Sommers komt ook in actie tijdens de parade.
Bloemstylist Romeo Sommers komt ook in actie tijdens de parade. Foto:

Royal FloraHolland kiest voor de veilige digitale Noviteiten Parade

n Wij willen al dit moois met de wereld delen

NAALDWIJK n Door COVID19 gaat Royal FloraHolland de noviteiten op een unieke, digitale manier presenteren. De nieuwe online Noviteiten Parade wordt van 19 t/m 22 april gehouden. Het is een uitgelezen kans om in kort tijdsbestek overzicht te krijgen van het nieuwste assortiment op het gebied van snijbloemen, tuin- en terrasplanten, kamerplanten en concepten.

,,Wij hadden graag de kopers uitgenodigd om fysiek een kijkje te komen nemen. Door alle maatregelen is dit helaas niet mogelijk. Daarom nu een volledig digitaal event’’, zegt Novelties manager Anne-Marie Looije. ,,De kopers kunnen straks alle informatie raadplegen via www.royalfloraholland.com/Noviteitenparade . De handel krijgt via een speciale link toegang naar alle informatie over de producten, die mee hebben gedaan aan de Noviteiten Parade. De handel is altijd in voor iets nieuws. Tijdens de Noviteiten Parade clusteren wij het aanbod voor onze klanten en hun klanten.’’


Noviteitenbeleid

Er is enorm veel animo, helaas door het koude weer zijn er wat tuinplanten achterwege gebleven. Redenen genoeg om straks een tweede editie te organiseren medio mei/juni. Royal FloraHolland heeft een nieuw noviteitenbeleid dat in de plaats komt van de veelheid aan bewoordingen. De nieuwe aanduidingen worden aan zowel aan de klok als in de directe verkoop gebruikt. ,,Het is een vereenvoudiging’’, zegt Looije.


,,De nieuwe aanduidingen zijn Novelty-, Novelty+ en @Inthepicture. Deze laatste categorie kan een herintroductie zijn na lange tijd of een bestaand product, dat door een nieuwe kweker op de markt wordt gebracht. Novelty plus houdt in dat een product twee keer is getest op vaasleven en houdbaarheid’’.

Concepten

,,Er zijn heel veel leuke novelties’’, weet Anne-Marie Looije. ,,Denk aan een concept van groene mix in een mooie cup, hoes of draagtas van Forever Plants, een prachtige schaal van Desert Rose van Ansu, de Beautensia, een eenbloemige hortensia in kadoverpakking, Ranonkels van Green Works, lelies, mega grote Alstroemeria’s van H.M. Tesselaar.

En hippe gerbera’s van Gerbera United en Holstein Flowers. Dit is slechts een greep uit het enorme aanbod. Het is leuk zoveel mooie en nieuwe producten te zien’’.

Naast novelties zijn er ook veel producten voor @inthepicture aangemeld. Deze zijn niet nieuw maar vragen om meer aandacht.

Presentatiefilm

Via de link naar de Noviteiten Parade is het voor de deelnemers ook mogelijk om de presentatiefilm te downloaden voor eigen gebruik op social media.

De films zijn gemaakt door de bekende trendwatcher en bloemstylist Romeo Sommers, bekend van o.a. Koffietijd in samenwerking met Krijn Schuitemaker.

Aanmelden preview

Aanmelden voor de preview kan via

www.royalfloraholland.com/noviteitenparade.


Looije rekent op heel veel aanmeldingen: ,,Wij willen al dit moois met de wereld delen’’.

Romeo Sommers maakt prachtige arrangemmenten.