Sprint Fancy Purple.(Smooches)
Sprint Fancy Purple.(Smooches) Foto:

De Dümmen Orange potanjer-highlights

n Peman Red en Sprint Fancy Purple

Populair n Er zijn plantentypen die wat populariteit betreft al jaren een sluimerend bestaan leiden, om vervolgens populairder dan ooit terug te komen. Potanjers zijn hiervan een prachtig voorbeeld. Intensieve veredelingsinspanningen hebben geresulteerd in twee bijzonder interessante rassen die met hun overtuigende prestaties zowel telers als consumenten voor zich weten te winnen.

Of een ras uiteindelijk zijn weg naar de consument vindt, wordt primair op het verkooppunt bepaald.

Heldere en felle kleuren, veel bloemen en een compacte, evenwichtige plantopbouw zijn eigenschappen die in dat opzicht moeten kloppen. De twee Dümmen Orange-rassen Peman Red en Sprint Fancy Purple hebben hier de beste kaarten, omdat deze aantrekkelijke highlights even betrouwbaar als onderscheidend zijn. Dat geldt voor het stek of de jonge plant bij de teler tot aan de laatste bloei bij de consument.

De nieuwkomer Peman Red

Het nieuwe ras Peman Red breidt de populaire potanjerserie van Dümmen Orange uit met een eersteklas helderrood. Het kan uitstekend worden gecombineerd en gemengd met de andere rassen uit de Peman-serie. Een ideaal uitgangspunt voor de populaire potanjermixen zoals de Confetti's. De rassen van deze weerbestendige serie kenmerken zich door een grote tolerantie ten aanzien van hoge en lage temperaturen.

Ze groeien zeer uniform weg en kunnen volstaan met weinig groeiregulatie. Ze zijn geschikt voor zowel bedekte als onbedekte teelten. Bij de eindklant laat de nieuwe Peman zich nogmaals van zijn beste kant zien: met tal van helderrode, halfgevulde bloemen, een langdurige bloei en een prima houdbaarheid. Dat laatste is natuurlijk ook merkbaar op het verkooppunt.

Peman serie

Met Peman Red telt de bestaande serie nu vijf stabiele kleuren: de tweekleurige violette Peman, de tweekleurige lila Peman Fancy Lilac, de tweekleurige op kersenbloesem geïnspireerde Peman Fancy Cerise en de violette Peman Violet. Voor seizoen 2021 staat ook het ras Peman Merlot in de startblokken.

Het is dan mogelijk om met zes afzonderlijke kleuren een aantrekkelijke CC-container voor de winkelvloer samen te stellen. Overigens: De Peman-serie is ook geweldig voor toepassing in de tuinaanleg en groenvoorziening.

De bijzondere tweekleurige
Sprint Fancy Purple

Een ander hoogtepunt - en niet alleen op winkelvloer en de verkooptafel - is het rechtopgaande ras Sprint Fancy Purple. De Sprint-serie luidt vroeg het potanjerseizoen in met de beste kwaliteiten voor deze afzetperiode. Een echt topproduct voor Valentijnsdag! Het is ideaal voor de vroege afzet voorafgaande aan het eigenlijke perkgoedseizoen en voor de teelt in de zomer.

Met haar dubbele bloemen in tweekleurig roze trekt Fancy Purple op de verkooptafel de aandacht van de consument, net zo goed als elke beplanting met dit ras een blikvanger is.

Een absolute eyecatcher, ook vanwege het harmonieuze contrast tussen de intense heldere, middelgrote bloemen en het blauwgroene lancetvormige blad.

Fancy Purple

Met Fancy Purple kunnen telers vertrouwen op een grote uniformiteit zowel wat de ontwikkeling, de teeltduur en de vroegheid van de planten betreft.

Met de van nature middelsterke, uniforme groei behoeft het ras, net als de nieuwe Peman Red, slechts weinig groeiregulatie.

De vele, verschillende kleuren en planttypen van de Sprint-serie maken een verscheidenheid aan combinaties mogelijk voor de toepassing binnen en buiten.

emea.dummenorange.com

Peman Red.