Presentatie Niek Roozen @Gardenpresevent London
Presentatie Niek Roozen @Gardenpresevent London Foto:

Floriade ontvangt journalisten tijdens Virtueel Garden Press Event

Floriade n Vorige week woensdag was Floriade Expo 2022 aanwezig op het Virtuele Garden Press Event London 2021. In de online event space ontving Floriade individuele journalisten van nationale en groene media, vakpers, tuinbladen en makers van radio en tv-tuinprogramma’s.

Floriade landschapsarchitect Niek Roozen gaf in de ochtend een presentatie. Van een korte terugblik op de geschiedenis van de internationale tuinbouwtentoonstelling in Nederland naar Floriade Expo 2022 in Almere met het thema “Growing Green Cities” en het arboretum en de verschillende inspiratietuinen.

Basis

Het arboretum vormt de basis van het Floriade-park als een levende plantenbibliotheek. Alle bomen, planten en bloemen staan op volgorde van hun botanische naam en leveren een wezenlijke bijdrage aan een gezonde, groene stad. Het arboretum is een idee van architect- en stedenbouwkundige Winy Maas (architectenbureau MVRDV), die het masterplan voor de Expo ontwikkelde, en geeft de nieuwe stadswijk na de Expo een overweldigend groen karakter.


Selfie-tuin

Niek Roozen ging ook in op het Classics and Future project. Studenten van de hogeschool Van Hall Larenstein en Aeres Hogeschool maken een ontwerp voor een ‘selfie-tuin’, waar bezoekers van Floriade een foto van zichzelf kunnen maken met de mooie beplanting als achtergrond.


Per school wordt één ontwerp uitgekozen dat gerealiseerd wordt op het Floriade-terrein. Ook zeker de moeite waard zijn de kavels van de klassieke beplantingsdeskundigen; Buro Mien Ruys, Jacqueline van der Kloet, Fleur van Zonneveld (De Kleine Plantage) en Ton ter Linden/Gert Tabak geven samen met Stefan Jaspers en Marcel Silkens, de talenten van de toekomst, invulling aan deze kavels.

Partners

Floriade Expo 2022Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022.

De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden.


Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.


Alta Nova start met zes

Zes n De specialist in het kweken van bijzondere bloeiende planten, voegt dit seizoen zes nieuwe producten toe aan haar assortiment.

Binnen het vaste planten assortiment zijn er maar liefst vijf nieuwkomers; Agapanthus, Digitalis Panther, Rudbeckia, Stokesia en Verbena. Ook in de seizoensbloeiers is er een bijzondere toevoeging: vanaf week 18 is namelijk ook Thunbergia Battiscombei beschikbaar. Het seizoen start voor AltaNova al in februari. AltaNova heeft, naast haar vier kwekerijen in Nederland, een vijfde kwekerij in Portugal.


Het gunstige klimaat aldaar zorgt ervoor dat het familiebedrijf steeds meer in staat is het seizoen te vervroegen.

Voor info www.altanova.nl.

Afbeelding
Afbeelding