Afbeelding
Foto:

Mooie opbrengst voor het AYA ‘Jong & Kanker’

AYA n De Jaarlijkse hyacintenverkoop voor jongvolwassenen met kanker (AYA’s) brengt een totaalbedrag van € 12.300, -- euro op.

Dit jaar was de Hyacinten voor AYA actie anders dan anders. Door de Corona pandemie konden er geen hyacinten verkocht worden in de Nederlandse ziekenhuizen. Ook moest tuincentrum Ranzijn noodgedwongen hun deuren gesloten houden.

De Nederlandse hyacintenkwekers laten zien hoe je samen sterker bent en hebben de krachten positief gebundeld door belangeloos hyacinten te schenken voor de bloemenveilinglocaties van Royal FloraHolland en Plantion. De opbrengst van de veiling van karren hyacinten kwam geheel ten goede aan het AYA Zorgnetwerk. Fantastisch nieuws in een tijd waarin de reguliere oncologische zorg regelmatig onder druk staat. Het AYA zorgnetwerk bedankt alle hyacintenkwekers, veilingmeesters, Hobaho, Royal FloraHolland, Plantion en overige betrokkenen voor hun inzet. Naast de actie op de bloemenveiling heeft het zorgnetwerk de handen ineengeslagen met de online bloemen- en planten verrassingswebshop Bloomgift. Bloomgift verkocht online prachtige bol- en snijhyacinten in een speciale AYA-webshop. Een deel van deze opbrengst kwam eveneens ten goede aan de zorg voor jongvolwassenen met kanker. Het AYA Zorgnetwerk bedankt Bloomgift en Broekhof verpakkingen voor hun inzet.

Een deel van de opbrengst wordt ingezet voor onderwijs aan verpleegkundigen en wat optimale AYA-zorg is, wat jonge mensen met kanker nodig hebben en de rol van de verpleegkundige. Het gaat om het bespreken van de gevolgen van kanker voor opleiding, werk, emoties, sociale contacten, seksualiteit en voor behoud van vruchtbaarheid.