Koen en Cristol Broekhuizen kijken uit naar de feestelijke verjaardag op 15 april.
Koen en Cristol Broekhuizen kijken uit naar de feestelijke verjaardag op 15 april. Foto:

Van toegevoegde waarde

n Koen Pack viert zilveren jubileum

Zilver n Bij het familiebedrijf van de familie Broekhuizen in Amstelveen is het dit jaar een jubileum jaar. Het bedrijf is al sinds 1996 actief op het gebied van verpakkingen voor de bloemen- en plantenindustrie en in die periode nam het gebruik van verpakkingen als toegevoegde waarde alleen maar toe.

Zeker in de sector waarin Koen Pack vooral werkzaam is: in het supermarktkanaal, bij kwekers, verpakkers, exporteurs en de traditionele groothandel. Samen met Koen en Cristol Broekhuizen kijken we terug op de afgelopen 25 jaar, maar kijken we ook vooruit.


Van alle markten thuis

“Onze markten beslaan geheel Europa, Noord- en Zuid Amerika en Canada”, vertelt eigenaar Koen Broekhuizen. De missie van Koen Pack is “bloemen en planten, waar ook ter wereld mooier maken" en dat doen we vanuit vestigingen in Amstelveen, USA, Canada, Colombia en Ecuador. “Toen we samen begonnen, hadden we niet verwacht dat het zich zo zou ontwikkelen. Koen Pack is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende spelers op de markt van verpakkingen in de tuinbouw. We hebben ongeveer honderd medewerkers en daar zijn we heel trots op!”, zegt Cristol Broekhuizen die even door de nieuwe jaarcatalogus bladert. “Heb je deze al gezien? Uitgebreider en ook weer mooier dan vorig jaar.” En het moet gezegd, de catalogus geeft met de fraaie foto’s inspiratie voor inkopers die op zoek zijn naar meerwaarde voor bloemen en planten.

Directie uitgebreid

“Wij zagen 25 jaar geleden vraag ontstaan naar vernieuwing in de bloemverpakkingen. Nieuwe ontwerpen, vormen, materialen. De bestaande groothandelaren konden onvoldoende tot vernieuwing komen. Dus zeiden we allebei onze baan op en richtten in de babykamer ons kantoor in. We ontwierpen dingen zelf, maar lieten ons ook inspireren door leveranciers. Op beurzen, maar ook tijdens persoonlijke ontmoetingen met klanten lieten we al dat moois zien. Vanuit de slogan, die we nu nog voeren: 'The Personal Touch'. Het was een instant succes.” Recentelijk is de directie in Nederland uitgebreid met Jan-Paul Rijke, die op 1 februari bij ons is begonnen. "Met Jan- Paul halen we iemand binnen die ons familiebedrijf verder kan ontwikkelen en het voortbestaan van Koen Pack kan borgen voor de toekomst", aldus Koen Broekhuizen.


Blik op de toekomst

Koen Pack ontwikkelt verpakkingen met een duurzaam imago. In de eigen bedrijven met zonnepanelen en oplaadstations voor elektrische auto's, maar ook sensor LED lampen om energie te besparen. Het afval wordt gesorteerd en ingeleverd voor recycling om nieuwe producten te maken. Ook zoeken de inkopers naar materialen die minder belastend zijn voor het milieu, zoals o.a. Bamboepapier. Het is mogelijk om samen met de klant te kijken naar de best mogelijke materialen om verpakkingen en decoraties mee te maken. Koen Pack is al enige tijd FSC gecertificeerd en verlangen ook van leveranciers dat zij steeds meer certificaten hebben. "Voor ons jubileum hebben we een speciaal logo ontwikkeld wat wij het hele jaar zullen gebruiken.”


Nieuw jubileum logo in 2021

"We willen onze klanten, leveranciers, medewerkers en relaties heel hartelijk bedanken voor de afgelopen 25 jaar. Het ziet er helaas door het corona virus niet naar uit dat we het uitgebreid kunnen vieren met elkaar. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Er zal op gepaste wijze kenbaar gemaakt worden dat we wat te vieren hebben, het blijft nog even een verrassing hoe en wat!" Met het jubileumlogo dat dit jaar gevoerd wordt is in ieder geval zichtbaar dat het op 15 april een feestelijke verjaardag zal worden!