Royal FloraHolland Naaldwijk-Honselersdijk.
Royal FloraHolland Naaldwijk-Honselersdijk. Foto: Erik van der Burgt / Verbeeld

Druk op FloraHolland bereikt kookpunt

storm n Sinds het begin van dit jaar ontmoeten ledenraad, directie en rvc van Royal FloraHolland een storm van kritiek van ongekende omvang en kracht.

Op 26 januari verscheen de enquête gehouden door Flora Futura, waarin 860 respondenten hun onvrede uitten over beleid en uitrol van het digitaliseringsproject door het veilbedrijf. Dezelfde dag werd de petitie "De Noodrem” gelanceerd, waarop bij sluiting meer dan 700 keer is ingetekend. 8 februari jongstleden ontving de voorzitter van de raad van commissarissen van RFH, Jack Goossens, en de directie van RFH, Steven van Schilgaarde en David van Mechelen, een brief van de Branchevereniging voor de groothandel in bloemen en planten (VGB) waarin het veilbedrijf wordt verzocht een pas op de plaats te maken met haar strategische vernieuwing en haar koers en positionering te verduidelijken. Gelijktijdig vraagt VGB RFH weer aan tafel voor een gesprek in het belang van de sector.
En vrijdag 19 februari jl. werd aan de ledenraad het formele verzoekschrift aangeboden waarin 502 leden van RFH oproepen tot het besluit tot het houden van externe audits met betrekking tot Floriday, certificering en handel en wandel van de directie van RFH.
Het kookpunt lijkt bereikt.

Lees verder op pagina 5,6 en 7.