Afbeelding
Foto:

Nieuwe chrysant Ilonka

Topchrysant n Na vele jaren trouwe dienst vervangt Dümmen Orange de komende weken zijn topchrysant Bacardi door zijn opvolger Ilonka. Een chrysant met parelwitte bloembladen en een fris groen hart.

Dümmen Orange heeft Ilonka ontwikkeld als reactie op de veranderende vraag van telers en bloemisten. Kwekerij Sensation was in 2020 de eerste kwekerij die Ilonka ging telen. De resultaten van de gespecialiseerde chrysantenkweker en van de eigen proeven van Dümmen Orange waren spectaculair. Zowel meesterkweker Ed van Paassen (VannoVa) als Janssen Maasbree Flowers schakelen nu over op Ilonka.
De R & D-afdeling van de veredelaar heeft een prachtige nieuwe snijbloem ontwikkeld. Peter Laurman, salesmanager bij Dümmen Orange; Ilonka biedt de eenvoudige charme van een madeliefje in combinatie met de USP's van een topchrysant. Het is een bloem die ons zelfs heeft verrast en, met vlag en winmpel alle proeven bij onszelf en de kwekers heeft doorstaan. Ilonka heeft nog een pluspunt: ze is heel gemakkelijk te verven. Als je alle sier- en innovatiekenmerken toevoegt, is het absoluut logisch om verder te gaan met Ilonka ."
Janssen Maasbree Flowers maakt geleidelijk de overstap van Bacardi naar Ilonka. "Ze kunnen dan rond week 15 of 16 oogsten”, vertelt Laurman. "Dat geeft de markt tijd om te wennen aan de nieuwe witte chrysant met het groene hart. Ook Masterkweker Van Paassen schakelt in week 9 in één keer over. Dit betekent dat samen met de productie van Sensation de aanvoer van Ilonka medio mei 2021 substantieel zal toenemen."