Afbeelding
Foto:

Hoeveel kost Amazon voor Floriday?

Datacentra n Het digitale systeem Floriday van Royal FloraHolland host bij Amazon Web Services (AWS), het cloudplatform van de Amerikaanse gigant Amazon, dat overal ter wereld datacentra heeft. RFH geeft dat wel toe, maar wil verder geen vragen van de Bloemenkrant beantwoorden.

Duidelijk is dat aan Amazon maandelijks tonnen, zo niet miljoenen worden betaald, melden software-experts. Overigens beantwoordt RFH sowieso geen enkele vraag over de financiën. Lezers stelden er ooit drie en ook toen kwam er geen enkel antwoord van de directie. Zij vroegen onder meer hoeveel het avontuur van de veiling in Turkije en het project ‘Let ’s grow’ heeft gekost.


Relatie

De relatie van de veiling met Amazon begon enkele jaren geleden met het verplaatsen van zijn financiële boekhoud- en rapportagesysteem naar de Amazon Web Services (AWS) Cloud.


Maar omdat RFH dit jaar naar 100% Digitaal wil via Floriday is de relatie met Amazon inniger geworden. Overigens beweren sommigen dat Floriday de ‘coulance-regeling’, waardoor alle leden pas op 1 april in plaats van 1 januari moesten overstappen, niet haalt. Dat wil niet zeggen dat leden nu niet-digitaal zijn, maar zij houden er hun eigen software op na, waarmee zij kunnen communiceren met RFH.


Data

Volgens boze tongen moet de veiling voor Amazon, naarmate de hoeveelheid data stijgt, meer gaan betalen. ‘Onzin’, meldt de veiling zelf, maar wil niet zeggen hoe het dan wel zit.