Afbeelding
Foto:

Grijpt Flora Holland de reddingsboei?

Sector n Scoorde de Flora Futura enquête bijna 900 respondenten, de teller voor de petitie gaat over de 700. Je kan je niet voorstellen dat na deze initiatieven zaken in de sector blijven zoals ze nu zijn. Daarvoor is de betrokkenheid domweg te groot.


Door Walter Landesbergen

Niet alleen de kleine spelers hebben hun stem laten horen, ook de grote en de allergrootste. Onder druk is Royal FloraHolland inmiddels in beweging gekomen. Van hals-over-kop overleggen tot uitslaan van branden of snoeren van monden. Een officiële inhoudelijke reactie van Royal FloraHolland, bijvoorbeeld in de vorm van een sector breed verstuurd persbericht, laat nog op zich wachten en op de site van de coöperatie bestaat er geen enquête noch petitie.
Wat naar buiten komt is officieus. Een spasme van een organisatie die worstelt met de huidige problemen. De boodschap is aangekomen, de strekking geland, maar communicatief lijkt RFH met een mond vol tanden te staan. Een houding die niet past, als je bedenkt dat het veld eigenlijk de reddingsboei uitgooit.


Lees verder
p3: verder uitstel floriday
p5: petitie en deltaplan
p3 en 6: handel niet tegen floriday
p8: grote tuincentra over floriday