Huisbroei drive-through actie

Huisbroei n Nee het was geen teststraat, maar een drive-through waarbij een kleine honderd deelnemers zaterdagmorgen 23 januari een voor een met de auto door de bollenschuur van VOF P. van Dijk in buurtschap De Engel in Lisse werden geleid. Volledig coronaproof konden zo de potten voor de jaarlijkse huisbroei worden opgehaald.

“De Lenteflora kan dan in februari geen doorgang vinden, maar de huisbroei met wat aanpassingen gelukkig wel” zegt Lentefloravoorzitter Ronald van Loon. “Het afbroeien van de bollen is immers individueel en gebeurt thuis onder huislijke omstandigheden. Het was maar goed dat we flink wat extra porties hadden opgeplant, want doordat er veelvuldig wordt thuisgewerkt was het aantal deelnemers maximaal. Om binding te houden met de inzenders van de Lenteflora doen zij deze keer ook mee met de huisbroei in de topklasse voor professionele kwekers en exporteurs.”


Kofferbakken

Tijdens het ritje door de bollenschuur werden door de bestuursleden van de Lenteflora de kofferbakken van de auto’s van de deelnemers volgeladen met tien schalen bollen en een hyacint op glas. De bestuurders bleven intussen gewoon in hun auto zitten. Dit werkte perfect.

Het is de bedoeling dat de deelnemers op dezelfde veilige drive-through wijze donderdag 18 februari hun bloeiende huisbroeipotten afleveren bij de door Bader beschikbaar gestelde ‘Onderwaterhallen’ naast Hobaho voor de jurering. De winnende huisbroeipotten krijgen publieke aandacht in etalages van leegstaande panden in het Dorpshart Lisse. Het Lenteflorabestuur betrekt het publiek virtueel bij de huisbroei met filmpjes op de website en social media. Volg dit via www.lenteflora.nl De huisbroei in Lisse is de oudste in Nederland.