Bolbloemen geven altijd kleur.
Bolbloemen geven altijd kleur. Foto:WvV

Mechanisatie-expo nu digitaal

Digitaal n Stichting Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek (SMTB) organiseert op 14 en 15 januari haar 71ste tentoonstellingseditie online. Dit gebeurt in samenwerking met Greenity en Greenport Duin- en Bollenstreek. Deelname is gratis via de website.

DOOR WILMA VAN VELZEN

“We zijn zeer verheugd om toch met een tentoonstellingseditie voor de dag te komen, ook al is deze digitaal”, stelt secretaris/penningmeester Hans Guldemond die al vele jaren samen met voorzitter Hennie Groothedde het bestuur vormt van Stichting Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek. “Er wordt heel positief op gereageerd en we hebben al veel aanmeldingen ontvangen. Vorig jaar heeft onze 70ste jubileumtentoonstelling nog net live voor de pandemie uit doorgang kunnen vinden, maar deze keer zat dat er echt niet in. Omdat er al zoveel is afgelast hebben we gekozen voor een digitale editie, waarin we samenwerken met Greenity en Greenport Duin- en Bollenstreek.”

Vernieuwde website

Wat direct opvalt bij het aanmelden is dat de website van SMTB volledig is vernieuwd. De planning was volgens Guldemond aanvankelijk om de nieuwe website in mei gereed te hebben, maar dat dit vanwege de digitale tentoonstellingseditie naar voren is gehaald.

Jubileumeditie

“Op de website zijn alle exposanten van onze afgelopen jubileumeditie te vinden. Hieraan worden nog bedrijfsfilmpjes, presentaties en aanvullende informatie toegevoegd. Eveneens hebben we weer een mooie selectie van noviteiten die beoordeeld zullen worden door een groep jonge kwekers. Onder aanvoering van Monique Ooms als presentator is de noviteitenstream 14 januari van 19.00 tot 20.00 uur te volgen via de website. Op 15 januari wordt door Lucas van Haaster de Noviteitenprijs bekendgemaakt vanuit onze live locatie bij Havatec in Nieuw Vennep waar ook de noviteitenprijs wordt uitgereikt. Uiteraard wordt de prijswinnaar daarbij uitvoerig door de kwekersjury over de notiviteit bevraagd. Geheel coronaproof en volgens de regels.”

Greenport

Eveneens worden er door Greeport Duin- en Bollenstreek live uitzendingen gepresenteerd. Op 14 januari worden wethouder Jeanet van der Laan van de gemeente Lisse en GOM directeur Onno Zwart door programmamaker Andries Middag bevraagd over welke ontwikkeling de bollensector regionaal nog kan doormaken. Rabobank en Wageningen UR zijn 15 januari te gast. Zij worden gevraagd welke kansen en bedreigingen zij in de sector zien en in het bijzonder in de Duin- en Bollenstreek.


Streamingsuur

En op beide tentoonstellingsdagen wordt een streamingsuurtje gevuld met GreenityTalks waarin onder andere René Koops, Havatecdirecteur Mark Fikkers en innovatief freesiateler Mathieu Barendse trends en innovaties in het vak bespreken. “Deelname aan het event is gratis en degenen die zich vooraf aanmelden krijgen vooraf een berichtje en eventueel extra informatie. Ook na het event blijven de livestreams op de website staan.
We zijn benieuwd hoe deze eerste online mechanisatietentoonstelling zal verlopen.”

Informatie

Kijk voor meer informatie over Stichting Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek en aanmelden voor de live streams op
www.smtb.nl

Interessante artikelen ook deze keer.
Een blik op vorig jaar.
Twinpack steelt ook nu weer de show.
Srecom altijd van de partij.