Afbeelding
Foto:

Floréac en Royal Lemkes in strategische samenwerking

Twee vooraanstaande familiebedrijven, Floréac uit België en Royal Lemkes uit Nederland, handelsbedrijven in planten, zijn een strategische samenwerking gestart. Hier voor is Plantify Partners Europe (PPE) opgericht.

Plantify Partners Europe is een netwerk van Europese familiehandelsbedrijven in planten dat duurzame schaalvoordelen en synergieën voor alle stakeholders beoogt. Beide bedrijven blijven onafhankelijk van elkaar opereren.

Familiebedrijven

Floréac en Royal Lemkes zijn twee gezonde familiebedrijven met beide een sterke eigen identiteit. Een belangrijke factor die heeft bijgedragen aan de samenwerking is de lange traditie die beide bedrijven hebben als belangrijke draaischijffunctie midden in hun productiegebied. Daarnaast zijn de bedrijven strategisch goed gelegen en hebben zij goed georganiseerde logistieke platformen.

Eigen identiteit

“We geloven in de kracht van lokale familiebedrijven. Samen kunnen we een Europees netwerk vormen waarmee we de toonaangevende Europese retailers nog beter kunnen bedienen met de prachtige planten die in de diverse regio’s van Europa geteeld worden. Met Plantify Partners Europe willen we een netwerk van Europese handelsbedrijven uitbouwen, die hun eigen identiteit behouden en samenwerken waar mogelijk,” zegt Cees van der Meij, eigenaar en bestuurder van PPE en Royal Lemkes.
“Plantify Partners kijkt verder dan rendement alleen. Ja, we willen succesvol zijn en groeien, maar niet ten koste van. Daarom kiezen we voor duurzaam ondernemen met gespecialiseerde familieondernemingen die een krachtige plek innemen in hun lokale markt. We denken in generaties. Met oog voor mens en milieu. Dat maakt familiebedrijven bijzonder. En dat willen we graag zo houden”, aldus Werner Krott en Peter Van Hoye, mede-eigenaars van Floréac.

Synergie

Werner Krott en Peter Van Hoye namens Floré Groep/Floréac en Cees van der Meij en Michiel de Haan namens Royal Lemkes zullen zich richten op gezamenlijke strategische vraagstukken en synergieën.
PPE nodigt andere familiebedrijven aan om zich bij het netwerk aan te sluiten. www.plantifypartnerseurope.eu




Afbeelding