Afbeelding
Foto:

Kreling Coöperatie staat in de startblokken

Eerder werd al gemeld dat Kreling Chrysanten uit Bruchem zijn samenwerkingen heeft uitgebreid. Inmiddels staat Kreling Coöperatie in de startblokken om vanaf 1 januari 2021 grote Retailers in Europa en daarbuiten te bedienen in hun toenemende vraag naar topchrysanten. “Het nieuws dat we met Kreling Coöperatie in staat zijn grote aantallen chrysanten te leveren in het topsegment heeft zich razendsnel verspreid” zegt Jan Kreling. “Mede hierdoor hebben we een vliegende start gemaakt met de verkoop.

Voor een groot deel zijn we voor 2021 zelfs al uitverkocht. Hiervoor is Kreling Coöperatie ook opgericht. Onze klanten worden steeds grootschaliger en dan is het een logische stap dat ook wij grootschalig meegroeien.

Grote aantallen

De Coöperatie maakt het mogelijk grote aantallen chrysanten te kunnen aanbieden in de volle breedte van het totale assortiment. Iemand zei ooit eens tegen ons dat olifanten graag met olifanten vrijen. Een prima vergelijking, want het werkt. Ook zijn in deze ondernemingsvorm alle lusten en lasten in verhouding verdeeld over alle leden wat Kreling Coöperatie toekomstproof maakt.”


Zeer duurzaam

Kreling Coöperatie legt zich toe op een nagenoeg volledig biologische teelt en qua bemesting worden voornamelijk organische meststoffen gebruikt. Deze gecertificeerde teelt voldoet in alle opzichten aan de strenge Retail eisen. Kreling Coöperatie gaat hier zelfs nog een stap verder. “Elke vier weken nemen we zelf bladmonsters die door onze afnemers zijn in te zien.

Zelf opwekken

Elektriciteit wekken we zelf op, waarbij alle restwarmte en CO2 weer wordt ingezet voor onze eigen teelt. En drainwater in ons tuinbouwgebied wordt centraal opgevangen en gezuiverd. Dit betekent dat alle monobossen chrysanten van Kreling Coöperatie gerekend kunnen worden tot de categorie zeer duurzaam, wat mooi aansluit bij de hoge kwaliteit die wij nastreven in het topsegment waarin wij leveren.”

Ideale chrysant

Kreling Coöperatie teelt een breed sortiment chrysanten, waarin alle kleuren in een grote diversiteit worden geteeld, van enkelbloemig tot gevuldbloemig. "De ideale chrysant voor onze klant is goed houdbaar, duurzaam geteeld en in de juiste prijs-kwaliteitverhouding. In het segment waarin wij telen zoeken klanten geen opgefokte bloemen waarin alleen gewicht een rol speelt. En toont Kreling zich op duurzaam telen al toonaangevend, dan zijn er ook hoopvolle ontwikkelingen in het verder optimaliseren van de productie.


Furores

Zo staan er op dit moment enkele Furora's te draaien die elke tak met een camera bekijken. We zijn er vast van overtuigd dat het ons gaat lukken uit de grond te telen, om zodoende de kostprijs omlaag te brengen. Met meer productie per m2 en automatisering zou dit mogelijk moeten zijn. Dit zou de Nederlandse positie van hoofdleverancier van chrysanten voor de Europese Retail nog verder verstevigen!”

Gelijkgestemden

Kreling Chrysanten Cöoperatie staat voor flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid en is daarmee voor de Retail een gewilde partij. "Door samen met andere gelijkgestemde productiebedrijven in chrysanten, zoals Diamond Flowers, Henda Flowers, Infinity Chrysanten, Kwekerij de Wolvenhoek en Lianda Flowers de afzet in coöperatief verband te doen hebben we onze marktpositie nog verder versterkt en zijn we klaar voor de toekomst.”